Ackee és gomba, egy ínycsiklandó étel friss korianderrel és lime szeletekkel tálalva

Ackee és gomba

Az Ackee és gomba étel a karibi konyha egyik híres és tápláló étele. Az ackee gyümölcs édes-savanyú íze remekül kiegészíti a gomba földes ízét, és a kókuszolajban való főzés kiemeli az étel egyedi karakterét. A karibi konyha gazdag fűszerekben, és ez az étel tökéletes példa arra, hogyan lehet a friss zöldségeket és gyümölcsöket fűszeres, tápláló fogásokká alakítani.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ackee gyümölcs
150 g Friss gomba (pl. champignon vagy shiitake)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 ág Friss koriander
2 ek. Kókuszolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ackee gyümölcsöt előkészítjük. Ha konzervet használunk, alaposan öblítsük le, ha friss, akkor az érett akkeet bontsuk fel, és távolítsuk el a magot.

    Az ackee gyümölcs csak akkor ehető, ha érett. Az éretlen ackee mérgező, ezért ügyeljünk a megfelelő előkészítésre.

    2

    A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát hámozzuk meg és finomra vágjuk.

    A gombák frissessége kulcsfontosságú, hiszen a jó minőségű gomba adja az étel ízének alapját.

    3

    A kókuszolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A kókuszolaj enyhe kókusz ízt ad az ételnek, és jól illik a gombákhoz és az ackeehez.

    4

    Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd meg őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    Ne rakj túl sok gombát egyszerre a serpenyőbe, mert a túlzsúfolt serpenyőben a gombák nem pirulnak, hanem párolódnak.

    5

    A piros paprikát szeleteld fel, és add hozzá a gombához. Sózd, borsozd, majd szórd meg a köménnyel.

    A kömény különleges ízt ad, ami jól kiegészíti az ackee édes-savanyú ízét.

    6

    Ezután add hozzá az előkészített ackee gyümölcsöt, és keverd össze az összes hozzávalót.

    Ne keverd túl erősen, mert az ackee gyümölcs nagyon törékeny és könnyen széteshet.

    7

    A kész ételt szórd meg friss korianderrel, majd tálald lime szeletekkel.

    A friss koriander és lime frissessége és savassága remekül kiegészíti az ételt.