A kenyeret kockázd fel kisebb darabokra. A fokhagymát finomra vágd.
Friss, jó minőségű kenyér használata segít abban, hogy a pörkölés után is puha és ízletes maradjon.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű lesz. Csak addig süsd, amíg az illata érezhetővé válik.
Add hozzá a kenyérkockákat a serpenyőbe, és keverd össze a fokhagymás olajjal. Pirítsd meg a kenyeret 5-7 percig.
A kenyérkockákat folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy minden oldalról egyenletesen süljön meg.
Öntsd hozzá a húsleves alaplevet, sót és borsot, majd főzd 5 percig, hogy a kenyér felszívja az ízeket.
Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá még egy kis húslevest vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Verj fel két tojást, majd öntsd a levesbe, és gyorsan keverd össze, hogy a tojás ne főjön szét, hanem szépen besűrítse a levest.
A tojások hozzáadása előtt hagyd, hogy a leves egy kicsit lehűljön, hogy a tojás ne csapódjon ki.
Tálald a kész açordát forrón, friss korianderrel és szezámmaggal díszítve.
A koriander frissessége és íze kiemeli a fokhagyma ízét, míg a szezámmag finom ropogósságot ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.