Açorda fokhagymával, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Açorda fokhagymával

Az Açorda egy tradicionális portugál étel, amelyet gyakran fogyasztanak hideg napokon, mivel a kenyér és a tojás gazdagítja a levest. A fokhagyma alapú leves egyszerűen elkészíthető, de rendkívül gazdag ízvilágot ad, amely minden falatot egyedivé tesz. Az Açorda különböző változatai léteznek, de a fokhagymás verzió minden egyes falatban a portugál hagyományokat és ízeket képviseli. A koriander és a szezámmag pedig egy extra frissességet és textúrát ad, amely tökéletesen illeszkedik ehhez az ételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér kenyér
5 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
500 ml Húsleves alaplé
1 tk.
1 csipet Bors
1 ág Friss koriander
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret kockázd fel kisebb darabokra. A fokhagymát finomra vágd.

    Friss, jó minőségű kenyér használata segít abban, hogy a pörkölés után is puha és ízletes maradjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű lesz. Csak addig süsd, amíg az illata érezhetővé válik.

    3

    Add hozzá a kenyérkockákat a serpenyőbe, és keverd össze a fokhagymás olajjal. Pirítsd meg a kenyeret 5-7 percig.

    A kenyérkockákat folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy minden oldalról egyenletesen süljön meg.

    4

    Öntsd hozzá a húsleves alaplevet, sót és borsot, majd főzd 5 percig, hogy a kenyér felszívja az ízeket.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá még egy kis húslevest vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Verj fel két tojást, majd öntsd a levesbe, és gyorsan keverd össze, hogy a tojás ne főjön szét, hanem szépen besűrítse a levest.

    A tojások hozzáadása előtt hagyd, hogy a leves egy kicsit lehűljön, hogy a tojás ne csapódjon ki.

    6

    Tálald a kész açordát forrón, friss korianderrel és szezámmaggal díszítve.

    A koriander frissessége és íze kiemeli a fokhagyma ízét, míg a szezámmag finom ropogósságot ad a levesnek.