Açorda zöldségekkel, tálban petrezselyemmel díszítve

Açorda zöldségekkel

Açorda egy hagyományos portugál étel, amelyet gyakran fogyasztanak télen. Ez az étel gazdag ízvilágú és tápláló, mivel pörkölt formában készül, és zöldségekkel gazdagítják. A kenyér és a zöldségek kombinációja sűrű, gazdag levest eredményez, amely egészséges és finom választás bármilyen alkalomra. A petrezselyem frissessége és a zöldségek gazdagsága igazi ínycsiklandó ételt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér kenyér
1 l Zöldségleves alaplé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Cékla
1 db Sárgarépa
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kenyeret vágd apró kockákra, és tedd félre.

    Ha szárazabb kenyeret használsz, az még jobb lesz, mivel könnyebben magába szívja a leves levét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat. Pirítsd meg a hagymát és fokhagymát üvegesre.

    A fokhagymát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, különben keserűvé válik.

    3

    A paradicsomot hámozd meg és vágd fel, majd add hozzá a serpenyőhöz.

    A friss paradicsom a legjobb, de ha nincs szezonja, használhatsz aszalt paradicsomot is.

    4

    A sárgarépát és céklát tisztítsd meg, majd vágd apró darabokra és add a serpenyőhöz.

    A cékla adja az ételnek a szép színt és az egyedi ízt, de ügyelj arra, hogy ne vágd túl apróra, mert akkor túl hamar megfőhet.

    5

    Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségleves alaplé nemcsak ízesíti az ételt, hanem gazdagítja is a levest.

    6

    Add hozzá a kenyérkockákat, sót, borsot, és főzd tovább 5 percig, amíg a kenyér megpuhul.

    A kenyérbe ittasított leves gazdag textúrát ad az ételnek, és megkönnyíti a pürésítést.

    7

    Miután a kenyér megpuhult, használd botmixerrel vagy hagyományos habverővel, hogy pürésítsd a levest.

    A leves pürésítése után érdemes megnézni, hogy ha túl sűrű, egy kis alaplével hígítható.

    8

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a leves ízét, és esztétikai szempontból is széppé teszi.