Adai dosa frissen, ropogósra sütve, fűszeres töltelékkel tálalva

Adai dosa

Az Adai dosa egy gazdag, tápláló indiai étel, amely egyedülálló fűszerekkel és különféle dalokkal készül. Az Adai dosa tésztája vastagabb, mint a hagyományos dosa, és nem annyira ropogós, de gazdagabb ízű. A fűszeres töltelék még intenzívebbé teszi a dosa ízét, így igazi különlegességként szolgálhat reggelire vagy vacsorára. Az Adai dosa a dél-indiai konyha egyik alapétele, és nagyszerű választás, ha egy tápláló, ínycsiklandó ételt keresel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Chana dal
100 g Toor dal
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
2 db Chili
1 cm Ginger

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a dalokat (Chana dal és Toor dal) alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti a tészta simaságát és jobb ízt ad a dosának.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tésztának nem kell túl hígnak lennie, inkább sűrűnek kell maradnia, hogy könnyen eloszthasd a serpenyőben.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Ez a pihenés segít a tészta állagában, és a dosa szép lesz.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a dosa egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A dosa tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy ne legyen túl vastag.

    6

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    A dosa szélei legyenek aranybarnák, de a közepén maradjon puha.

    7

    Fordítsd meg a dosát, és süsd a másik oldalát is, amíg az is aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, használhatsz egy kis extra olajat, hogy ropogósabb legyen.

    8

    Mikor kész, tedd félre a dosát, és készítsd el a fűszeres tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a fokhagymát, curry levelet, chilit, és gyömbért, majd pirítsd meg őket.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni az ízeket.

    9

    Tedd a fűszeres keveréket a dosa közepére, és tálald melegen.

    Ez a friss, ínycsiklandó adag még finomabbá teszi a dosát.