A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg.
A hús darabjait egyenlő méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A hagymát érdemes finomra vágni, hogy a pörköltben egyenletesen eloszoljon.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát.
A fokhagyma és hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket és gazdagítani a pörkölt alapját.
Add hozzá a csirkehúst, és süsd minden oldalát 5-7 percig, amíg aranybarnára sül.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hús nem fog egyenletesen sülni.
Add hozzá a pirospaprikát, koriandert és a babérleveleket, majd öntsd hozzá a vörösbort és az alaplevet.
A pirospaprika és koriander a pörkölt jellegzetes fűszeres ízét adja, ne hagyd ki.
Főzd a pörköltet közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet, hogy ne száradjon ki a pörkölt.
A kész pörköltet friss lime levével ízesítsd, majd tálald forrón, friss korianderrel díszítve.
A lime frissessége kiemeli a pörkölt ízét, és egy különleges édeskés savanykás ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.