Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
A tojásokat alaposan felverve levegősebb lesz a tészta.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára, hogy csomómentes tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat lassan adagolva elkerülheted a csomók kialakulását.
Melegíts fel egy aebelskiver serpenyőt, és kenj bele egy kevés vajat.
A serpenyőt közepes lángon melegítsd, hogy ne égjen meg a tészta. A vaj helyett használhatsz olajat is.
Önts minden mélyedésbe egy kis adag tésztát, majd süsd közepes lángon.
Ne töltsd túl a mélyedéseket, mert a tészta sütés közben megemelkedik.
Amikor a szélei kezdenek megszilárdulni, egy fogpiszkáló vagy villa segítségével fordítsd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
A fogpiszkáló vagy villa segítségével óvatosan forgasd meg a gömböket, hogy ne sérüljenek meg.
Süsd őket aranybarnára, majd vedd ki a serpenyőből.
Ügyelj arra, hogy a gömbök minden oldala egyenletesen aranybarna legyen.
Tálald porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel.
A tálalásnál bátran kísérletezz különböző feltétekkel, például gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.