A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd kemény habbá.
A tojásfehérje akkor lesz tökéletes, ha a keverőtálat fejjel lefelé fordítod, és nem csúszik ki belőle a hab.
A tojássárgáját keverd össze a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, sóval, sütőporral és olajjal.
A vaníliás cukor extra ízt ad a tésztának, de ha nincs, használhatsz igazi vaníliát is.
A tojássárgájás keveréket lassan add hozzá a liszthez, és keverd simára.
Ne keverd túl, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és légies legyen.
Használj egy spatulát, és forgasd a fehérjét, hogy ne törjön össze.
Az æbleskiver sütőt melegítsd fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.
A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú, ha túl alacsony, nem sülnek meg megfelelően, ha túl magas, akkor égethetik a tészta külsejét.
A tésztát kanalazd a sütőformákba, és süsd őket 2-3 percig, amíg az alsó része szép aranybarna nem lesz.
Ne próbáld meg azonnal megfordítani, várj, amíg a tészta megszilárdul és könnyen megfordítható.
Óvatosan fordítsd meg őket, és süsd a másik oldalon is 2-3 percig.
A forrázó edényben a tészta könnyen átpörög, ha ügyesen forgatod.
Tálald a frissen sült æbleskivereket juharsziruppal és opcionálisan friss bogyós gyümölcsökkel.
A juharszirupot melegítve tálald, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.