Æbleskiver juharsziruppal, friss sütemények, aranybarna, juharsziruppal tálalva

Æbleskiver juharsziruppal

Æbleskiver egy tradicionális dán étel, amelyet általában reggelire vagy téli ünnepekkor tálalnak. Az étel kis, gömbölyded palacsintaszerű süteményekből áll, melyek belsejében gyakran van egy kis töltelék, például lekvár vagy almás fahéj. A juharszirup hozzáadásával az Æbleskiver még édesebbé válik, és tökéletes desszertként vagy reggeli étkezéshez. A friss bogyós gyümölcsökkel való tálalás frissít és ínycsiklandóan színesebbé teszi az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
2 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Olaj
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Juharszirup
50 g Friss bogyós gyümölcsök (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd kemény habbá.

    A tojásfehérje akkor lesz tökéletes, ha a keverőtálat fejjel lefelé fordítod, és nem csúszik ki belőle a hab.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, sóval, sütőporral és olajjal.

    A vaníliás cukor extra ízt ad a tésztának, de ha nincs, használhatsz igazi vaníliát is.

    3

    A tojássárgájás keveréket lassan add hozzá a liszthez, és keverd simára.

    Ne keverd túl, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    4

    Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és légies legyen.

    Használj egy spatulát, és forgasd a fehérjét, hogy ne törjön össze.

    5

    Az æbleskiver sütőt melegítsd fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.

    A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú, ha túl alacsony, nem sülnek meg megfelelően, ha túl magas, akkor égethetik a tészta külsejét.

    6

    A tésztát kanalazd a sütőformákba, és süsd őket 2-3 percig, amíg az alsó része szép aranybarna nem lesz.

    Ne próbáld meg azonnal megfordítani, várj, amíg a tészta megszilárdul és könnyen megfordítható.

    7

    Óvatosan fordítsd meg őket, és süsd a másik oldalon is 2-3 percig.

    A forrázó edényben a tészta könnyen átpörög, ha ügyesen forgatod.

    8

    Tálald a frissen sült æbleskivereket juharsziruppal és opcionálisan friss bogyós gyümölcsökkel.

    A juharszirupot melegítve tálald, hogy még finomabb legyen.