Æbleskiver kardamommal, porcukorral megszórva

Æbleskiver kardamommal fűszerezve

Az Æbleskiver egy tradicionális dán desszert, amely hasonlít a fánkhoz, de kisebb, gömbölyű formájú. Az édesség a dán kultúra szerves része, és gyakran fogyasztják karácsonykor és más ünnepi alkalmakon. A kardamom fűszer hozzáadása egy különleges ízt ad az Æbleskivernek, amelyet a tésztával való tökéletes kombináció tesz még ínycsiklandóbbá. A finom porcukorral megszórt Æbleskiver a legfinomabb melegen, reggelire vagy uzsonnára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Kardamom
0.5 tk.
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vanília kivonat
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját keverd el a tejjel és a vaníliakivonattal.

    A tojások sárgáját alaposan keverd össze, hogy ne legyenek csomók.

    2

    A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval.

    Ha a tojásfehérjét nem vered el elég keményre, a tészta nem lesz elég légies.

    3

    A lisztet, sütőport, cukrot és kardamomot egy tálban keverd össze. Ezután add hozzá a tojásos keveréket és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A tészta ne legyen túl híg, hanem elég sűrű ahhoz, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a tésztába, hogy minél levegősebb és puhább legyen.

    Ne keverd túl, hogy a hab ne essen össze és megtartsa a levegősségét.

    5

    Az Æbleskiver sütőformát melegítsd fel és enyhén kend ki olajjal vagy vajjal. Töltsd meg a formát a tésztával, és süsd közepes lángon 3-4 percig.

    A tésztát ne töltsd túl, mert a sütés során a tészták szépen fel fognak puffadni.

    6

    Amikor az Æbleskiver egyik oldala megsült, fordítsd meg őket egy fogó segítségével, és süsd még 2-3 percig a másik oldalon.

    A legjobb, ha minden egyes darabot alaposan megfordítasz, hogy egyenletesen süljön.

    7

    A kész Æbleskivereket szórd meg porcukorral, és tálald melegen.

    Egy kis lekvárt vagy tejszínhabot is kínálhatsz mellé, hogy még finomabb legyen.