Æbleskiver málnalekvárral és porcukorral tálalva

Æbleskiver málnalekvárral

Az æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amelyet eredetileg télen, különleges ünnepeken készítettek. Az apró, kerek fánkokat általában lekvárral, különösen málnalekvárral tálalják, hogy még ínycsiklandóbbá váljanak. Az æbleskiver málnalekvárral egy remek választás reggelire vagy desszertként, miközben a friss lekvár és a tészta tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a recept igazi kényeztetés, amely a dán hagyományok modern változata.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
1 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 csipet Fél csipet só
50 g Vaj
4 ek. Málnalekvár
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és a sót egy tálba szitáljuk, hogy ne legyenek csomók.

    Szitálás közben a sütőpor egyenletesebben eloszlik, így könnyebb lesz a tészta!

    2

    A tojásokat verjük fel, és adjuk hozzá a tejhez. Keverjük el, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A tojások felverésével könnyebb, lágyabb tésztát kapunk, amely szép puha lesz sütés közben!

    3

    Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot a tésztához, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.

    Az olvasztott vaj segít abban, hogy a tészta lágy és gazdag legyen, de ne használj túl forró vajat!

    4

    Melegítsük fel az æbleskiver sütőt, és enyhén kenjük meg olajjal, hogy ne ragadjanak le a fánkok.

    Ha nincs æbleskiver sütőd, használhatsz egy palacsintasütőt is, csak kisebb adagokban süsd!

    5

    A tésztát egy kanál segítségével adagoljuk a sütő mélyedéseibe, majd közepére tegyünk egy kevés málnalekvárt.

    Ne rakj túl sok lekvárt, hogy a tészta ne szakadjon el sütés közben!

    6

    Süssük 3-4 percig mindkét oldalát, amíg szépen aranybarnára sülnek. Ha szükséges, forgassuk meg őket egy csipesz segítségével.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a tészta kívül ropogós, belül puha legyen!

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat porcukorral, és kínáljuk málnalekvárral, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    A friss málnalekvár igazán felélénkíti a fánkokat, de használhatsz más gyümölcslekvárt is!