Æbleskiver mandulás töltelékkel, porcukorral megszórva, egy tálban tálalva

Æbleskiver mandulás töltelékkel

Æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amely a hideg téli hónapokban különösen népszerű. A kis gömböcskék tölteléke sokféle lehet, de a mandulás változat különleges és finom alternatívát kínál a klasszikus verzióhoz képest. Az Æbleskiver hagyományosan karácsonyi időszakban kerül az asztalra, de egész évben élvezhető egy csésze forró teával vagy kakaóval.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
2 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 tk. Vanília
100 g Mandula
50 g Vaj
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd kemény habbá.

    A tojásfehérje habosítása kulcsfontosságú a tészta könnyed állagához.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a tejjel, cukorral, vaníliával és sóval.

    A cukrot és a sót jól oldd fel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    3

    A lisztet és a sütőport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez.

    A sütőportól lesz szép, könnyű a tészta, ha jól elvegyíted.

    4

    A mandulát apróra vágd vagy darálj le, majd keverd a tésztához.

    A mandula adja meg a töltelék különleges ízét, így ne spórolj vele.

    5

    Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot a tésztába.

    A habot finoman keverd, hogy megőrizze a levegősségét.

    6

    Melegítsd elő az Æbleskiver sütőt, és minden fülkét kenj ki egy kevés vajjal.

    A jól kiolvadt vaj segít a tésztának a sütés közben egyenletesen megsülni.

    7

    Töltsd meg a fülkéket félig a tésztával, majd egy kanál mandulás tölteléket helyezz a közepébe, és folytasd a tészta adagolását.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    8

    Süsd 4-5 percig, majd egy kanál segítségével fordítsd meg az Æbleskiver-t, és süsd meg a másik oldalát is.

    A gyors megfordítás segít a golyók egyenletes aranybarnára sülésében.

    9

    Amikor elkészültek, szórd meg porcukorral, és tálald melegen.

    A porcukor ízletes és esztétikus befejezés, különösen, ha frissen tálalod.