A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd kemény habbá.
A tojásfehérje habosítása kulcsfontosságú a tészta könnyed állagához.
A tojássárgáját keverd össze a tejjel, cukorral, vaníliával és sóval.
A cukrot és a sót jól oldd fel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A lisztet és a sütőport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez.
A sütőportól lesz szép, könnyű a tészta, ha jól elvegyíted.
A mandulát apróra vágd vagy darálj le, majd keverd a tésztához.
A mandula adja meg a töltelék különleges ízét, így ne spórolj vele.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot a tésztába.
A habot finoman keverd, hogy megőrizze a levegősségét.
Melegítsd elő az Æbleskiver sütőt, és minden fülkét kenj ki egy kevés vajjal.
A jól kiolvadt vaj segít a tésztának a sütés közben egyenletesen megsülni.
Töltsd meg a fülkéket félig a tésztával, majd egy kanál mandulás tölteléket helyezz a közepébe, és folytasd a tészta adagolását.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Süsd 4-5 percig, majd egy kanál segítségével fordítsd meg az Æbleskiver-t, és süsd meg a másik oldalát is.
A gyors megfordítás segít a golyók egyenletes aranybarnára sülésében.
Amikor elkészültek, szórd meg porcukorral, és tálald melegen.
A porcukor ízletes és esztétikus befejezés, különösen, ha frissen tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.