Æbleskiver mézzel édesítve, friss és puha fánkok tálalva

Æbleskiver mézzel édesítve

Az Æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amit leginkább télen vagy ünnepi alkalmakra készítenek. A fánk eredetileg almás vagy lekváros töltelékkel készül, de mi most a mézes változatot hoztuk el, ami könnyed és finom desszertet alkot. Az Æbleskiver-t Dánia szerte élvezik, és egyedülálló formája miatt különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
300 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjét verd kemény habbá.

    A tojásfehérje felverésekor ügyelj, hogy ne maradjon benne semmi tojássárgája, mert az megakadályozza, hogy szép habot kapj.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a tejjel, vaníliás cukorral, sóval és olvasztott vajjal.

    A vajat előre olvaszd meg, hogy könnyen elkeveredjen a tésztában.

    3

    Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd simára.

    A liszt szitálása segít, hogy a tészta levegősebb legyen, és ne legyenek csomók benne.

    4

    Fokozatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és óvatosan forgasd bele a tésztába.

    Ne keverd túl erősen, hogy a hab ne törjön, így könnyedebb lesz a tészta.

    5

    Melegíts egy Æbleskiver sütőt vagy egy kis serpenyőt, és kenj meg mindegyik mélyedést egy kis olvasztott vajjal.

    A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú, hogy a fánk formája megmaradjon. Ha túl meleg, hamar megéghet.

    6

    Töltsd meg a mélyedéseket a tésztával, és süsd 3-4 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig.

    A fánkokat egy kicsi kanál segítségével forgasd meg, hogy szép egyenletesen süljenek.

    7

    Miután elkészült, tálald őket mézzel meglocsolva.

    A méz mellett friss gyümölcsökkel vagy porcukorral is tálalhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.