A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjét verd kemény habbá.
A tojásfehérje felverésekor ügyelj, hogy ne maradjon benne semmi tojássárgája, mert az megakadályozza, hogy szép habot kapj.
A tojássárgáját keverd össze a tejjel, vaníliás cukorral, sóval és olvasztott vajjal.
A vajat előre olvaszd meg, hogy könnyen elkeveredjen a tésztában.
Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd simára.
A liszt szitálása segít, hogy a tészta levegősebb legyen, és ne legyenek csomók benne.
Fokozatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és óvatosan forgasd bele a tésztába.
Ne keverd túl erősen, hogy a hab ne törjön, így könnyedebb lesz a tészta.
Melegíts egy Æbleskiver sütőt vagy egy kis serpenyőt, és kenj meg mindegyik mélyedést egy kis olvasztott vajjal.
A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú, hogy a fánk formája megmaradjon. Ha túl meleg, hamar megéghet.
Töltsd meg a mélyedéseket a tésztával, és süsd 3-4 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig.
A fánkokat egy kicsi kanál segítségével forgasd meg, hogy szép egyenletesen süljenek.
Miután elkészült, tálald őket mézzel meglocsolva.
A méz mellett friss gyümölcsökkel vagy porcukorral is tálalhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.