Mosd meg az áfonyát, majd egy lábosban keverd össze a cukorral és a citromlével. Közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg az áfonya levet enged és megpuhul.
A citromlé segít kiemelni az áfonya ízét és megakadályozza, hogy túl édes legyen.
Turmixold simára a főtt áfonyát, majd szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat és a héjdarabokat.
A szűrés nagyon fontos, hogy a fagylalt selymes és sima legyen. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Egy másik tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonatot, majd add hozzá az áfonyapürét, és alaposan dolgozd össze.
Használj minél magasabb zsírtartalmú tejszínt a gazdagabb ízért és a krémesebb állagért.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
A teljes kihűlés azért fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudja fagyasztani a keveréket.
Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.
A fagylaltgép használata egyenletesebb állagot eredményez. Ha kézzel készíted, a gyakori keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.
Legalább 4 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.
A tálalás előtti pihentetés megkönnyíti a gombócolást és kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.