Keverd össze a darált marhahúst sóval és borssal, majd formázz 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A hús formázásánál ne nyomd össze túl erősen, hogy szaftos maradjon.
A húspogácsák formázásához használj egy burgerpogácsa készítőt, így egyenletes méretű és formájú pogácsákat kapsz.
Melegítsd fel a grillserpenyőt, kend meg olívaolajjal, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.
A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, mielőtt a húst ráteszed, hogy azonnal kérget kapjon és ne száradjon ki.
A sütés utolsó percében helyezd rá a cheddar sajtot a húspogácsákra, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe és azonnal fedd le. A keletkező gőz segíti a sajt olvadását.
Közben süsd ropogósra a bacon szeleteket egy másik serpenyőben, majd helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A bacont sütőben is ropogósra sütheted. Helyezd sütőpapírra és 180 fokon süsd kb. 10-15 percig.
Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben.
A zsemlét megkenheted egy kevés vajjal vagy olívaolajjal, mielőtt megpirítod, hogy még ízletesebb legyen.
Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.
A jégsalátát tépkedd, ne vágd, mert úgy tovább friss marad.
Állítsd össze a burgert: Kend meg a zsemle alsó részét áfonyalekvárral, helyezd rá a salátát, a sajtos húspogácsát, a ropogós bacont, a paradicsomszeleteket és a lilahagymát. Fedd le a zsemle tetejével.
A burger összerakásakor figyelj a rétegekre. A saláta alulra kerüljön, hogy védje a zsemlét a nedvességtől.
Tálald forrón, friss salátával vagy édesburgonya hasábbal. TIPP: Az áfonyalekvár édessége tökéletesen kiegészíti a sós bacon ízét.
A burgert tálalhatod fogvájóval átszúrva, hogy ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.