A csirkehúst főzd meg egy lábasban, majd szedd le a csontról és vágd kisebb darabokra.
A csirkehúst akár előre is megfőzheted, így gyorsabban elkészíthető a fogás.
A kenyérszeleteket áztasd be a tejbe, majd jól préseld ki. A kenyérpép adja a szósz alapját.
Ne hagyd a kenyeret túl sokáig a tejben, mert akkor túl híg lesz a szósz.
Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Add hozzá az ají amarillo pasztát, és pirítsd még egy percig.
Az ají amarillo egy erősen ízesítő, enyhén csípős paszta, ami meghatározza az étel ízét. Használj óvatosan, ha nem szereted a csípős ízeket.
Add hozzá a főtt csirkehúst és a tejben áztatott kenyeret a serpenyőhöz. Főzd össze, majd turmixold le sima szószra.
A szósz simasága érdekében érdemes botmixerrel pürésíteni, hogy minden hozzávaló jól összekeveredjen.
A diót aprítsd fel és add hozzá a szószhoz, majd szórd bele a parmezán sajtot. Keverd össze, és ízesítsd sóval, borssal.
A dió hozzáadásával az ételnek egy kis ropogós textúrát és egyedi ízt adsz.
A sült zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit és paprikát pirítsd meg a serpenyőben, majd tálald a kész ají de gallina mellé.
A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék frissességüket és szép színüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.