Ají de gallina tálalva sült zöldségekkel, dióval és parmezánnal

Ají de gallina sült zöldségekkel

Az Ají de gallina a perui konyha egyik legismertebb ételének számít. A csirkehús, tejben áztatott kenyér és ají amarillo paszta különleges ízkombinációja adja meg az étel alapját. A hagyományos változathoz sült zöldségeket is adnak, amelyek remekül kiegészítik a krémes, enyhén csípős szószt. Az étel íze gazdag, és a dió és parmezán hozzáadása egy új dimenziót ad az ízeknek, miközben a zöldségek frissessége és textúrája kiegyensúlyozza az egész ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (filézett, bőr nélküli)
2 szelet Fehér kenyér
200 ml Tej
2 ek. Ají amarillo paszta
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
50 g Dió
50 g Parmezán sajt
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
500 g Sült zöldségek (sárgarépa, cukkini, paprika)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg egy lábasban, majd szedd le a csontról és vágd kisebb darabokra.

    A csirkehúst akár előre is megfőzheted, így gyorsabban elkészíthető a fogás.

    2

    A kenyérszeleteket áztasd be a tejbe, majd jól préseld ki. A kenyérpép adja a szósz alapját.

    Ne hagyd a kenyeret túl sokáig a tejben, mert akkor túl híg lesz a szósz.

    3

    Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Add hozzá az ají amarillo pasztát, és pirítsd még egy percig.

    Az ají amarillo egy erősen ízesítő, enyhén csípős paszta, ami meghatározza az étel ízét. Használj óvatosan, ha nem szereted a csípős ízeket.

    4

    Add hozzá a főtt csirkehúst és a tejben áztatott kenyeret a serpenyőhöz. Főzd össze, majd turmixold le sima szószra.

    A szósz simasága érdekében érdemes botmixerrel pürésíteni, hogy minden hozzávaló jól összekeveredjen.

    5

    A diót aprítsd fel és add hozzá a szószhoz, majd szórd bele a parmezán sajtot. Keverd össze, és ízesítsd sóval, borssal.

    A dió hozzáadásával az ételnek egy kis ropogós textúrát és egyedi ízt adsz.

    6

    A sült zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit és paprikát pirítsd meg a serpenyőben, majd tálald a kész ají de gallina mellé.

    A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék frissességüket és szép színüket.