A csirkehúst főzd meg, majd vágd kisebb darabokra, és tedd félre.
A csirkehúst előre is megfőzheted, így gyorsan haladhatsz a további lépésekkel.
A kenyérszeleteket tedd egy tál vízbe, hogy megpuhuljanak, majd facsard ki belőlük a felesleges vizet.
A kenyér puhítása segít abban, hogy jobban be tudja szívni a szószt.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű íze.
Add hozzá a piri-pirit (vagy csilit) és a diót, és pirítsd még egy kicsit.
A dió pirítása extra gazdag ízt ad a szósznak, így fontos, hogy ne hagyd ki.
A mártás alapjához add hozzá a kenyérpürét, majd keverd össze a kókusztejjel, és főzd 5 percig.
A kenyér segít besűríteni a szószt, miközben a kókusztej egy finom, krémes állagot ad.
Miután a szósz elkészült, add hozzá a főtt csirkehúst, sózd, borsozd, és hagyd összefőni még 5 percig.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne legyen túl sűrű a szósz.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és fogyaszd rizzsel vagy más körettel.
A koriander friss, zöld íze jól kiegyensúlyozza az étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.