Ají de gallina tejmentes, csirkehús, kókusztej és piri-piri szószban tálalva

Ají de gallina tejmentes

Az Ají de gallina egy híres perui étel, amely fűszeres csirkehúst és gazdag szószt kombinál, és hagyományosan tejföllel, sajttal készül. Az étel tejmentes változata a kókusztej felhasználásával szintén elkészíthető, így azok is élvezhetik, akik tejmentes étrendet követnek. A piri-piri, más néven malagueta paprika, éles ízt ad az ételnek, míg a kókusztej lágyítja a szószt és gazdagítja az ízét. Az étel ideális választás azoknak, akik szeretnék megkóstolni a perui ízeket egy könnyed, tejmentes változatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkemell)
50 g Piríttott dió
2 szelet Fehér kenyér
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piri-piri (vagy csili)
400 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg, majd vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    A csirkehúst előre is megfőzheted, így gyorsan haladhatsz a további lépésekkel.

    2

    A kenyérszeleteket tedd egy tál vízbe, hogy megpuhuljanak, majd facsard ki belőlük a felesleges vizet.

    A kenyér puhítása segít abban, hogy jobban be tudja szívni a szószt.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű íze.

    4

    Add hozzá a piri-pirit (vagy csilit) és a diót, és pirítsd még egy kicsit.

    A dió pirítása extra gazdag ízt ad a szósznak, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    5

    A mártás alapjához add hozzá a kenyérpürét, majd keverd össze a kókusztejjel, és főzd 5 percig.

    A kenyér segít besűríteni a szószt, miközben a kókusztej egy finom, krémes állagot ad.

    6

    Miután a szósz elkészült, add hozzá a főtt csirkehúst, sózd, borsozd, és hagyd összefőni még 5 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne legyen túl sűrű a szósz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és fogyaszd rizzsel vagy más körettel.

    A koriander friss, zöld íze jól kiegyensúlyozza az étel gazdag ízét.