Ajiaco tejföllel, gazdag, krémes leves csirkehússal, zöld krumplival és tejföllel tálalva

Ajiaco tejföllel

Az Ajiaco egy hagyományos kolumbiai étel, amely évtizedek óta a helyi családok kedvence. A leves gazdag ízeket és aromákat kínál, és a hozzáadott tejföl krémessé teszi az ételt. Az Ajiaco minden falata egy igazi ínycsiklandó élmény, amely jól képviseli a kolumbiai konyha gazdagságát. A leves egyik fő összetevője a zöld krumpli, ami segít sűríteni a levest és gazdag textúrát ad neki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
4 db Zöld krumpli
2 db Fehér kukorica
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Friss koriander
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
100 g Tejföl
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy lábasba, öntsd fel vízzel, és kezd el főzni közepes lángon. Amikor a hús elkezd puhulni, vedd le a habot és add hozzá a sót, köményt, és a feldarabolt hagymát.

    A csirkehús legjobban lassan főzve puhul meg, így ha van időd, inkább alacsony lángon főzd.

    2

    A zöld krumplit és a kukoricát darabold fel, majd add hozzá a leveshez, amikor a csirkehús már félpuhára főtt.

    A zöld krumpli fontos szerepet játszik a leves állagában, mivel sűríti a levest.

    3

    Adj hozzá finomra aprított fokhagymát, zöldhagymát és koriandert a leveshez, és főzd tovább, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    A koriander frissességet és egy különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!

    4

    A leves akkor kész, amikor a csirkehús teljesen megpuhul, és a krumpli szétmállik. A főzés végén locsold meg lime levével, hogy frissebb ízt kapjon.

    Ha a leves túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.

    5

    Tálald a levest tejföllel, friss korianderrel, és lime szeletekkel díszítve.

    A tejföl krémessé teszi a levest, és jól ellensúlyozza a fűszeres ízeket.