Ajo blanco uborkával, friss és hideg spanyol leves mandulával és uborkával

Ajo blanco uborkával

Az Ajo Blanco egy hagyományos spanyol leves, amelyet mandulával, fokhagymával és kenyérrel készítenek, és gyakran tálalják hidegen. A leves az Andalúziai régióból származik, és rendkívül népszerű nyári étel, mivel frissítő és könnyű. Az uborka hozzáadása frissességet és ropogós textúrát ad a leveshez, így még különlegesebbé teszi az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mandula
100 g Fehér kenyér
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
50 ml Fehér bor (száraz)
1 ek. Almaecet
500 ml Víz
1 tk.
1 db Uborka
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát és a kenyeret egy tálban öntsd fel vízzel, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a kenyér megpuhuljon.

    A kenyér előzetes áztatása segít a leves textúráján, hogy simább legyen.

    2

    Egy turmixgépbe tedd bele a mandulát, a fokhagymát, az áztatott kenyeret, az olívaolajat, a fehér bort, az almaecetet és a sót. Kezdd el turmixolni, és fokozatosan add hozzá a vizet.

    A leves akkor lesz igazán sima, ha lassan adagolod a vizet, hogy a kívánt textúrát elérd.

    3

    A turmixolás után hűtsd le a levest a hűtőben 30-60 percig, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen fogyasztható legyen.

    Ha még sűrűbb levest szeretnél, kevesebb vizet használj, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű.

    4

    A friss uborkát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra.

    Az uborka frissességet és ropogós textúrát ad a leveshez, így érdemes apró kockákra vágni.

    5

    A lehűlt levest tálald egy tálba, és szórd meg a friss uborkával és petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem és az uborka extra frissességet ad a levesnek, és színt is varázsol a tálalásnál.