A mandulát és a kenyeret egy tálban öntsd fel vízzel, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a kenyér megpuhuljon.
A kenyér előzetes áztatása segít a leves textúráján, hogy simább legyen.
Egy turmixgépbe tedd bele a mandulát, a fokhagymát, az áztatott kenyeret, az olívaolajat, a fehér bort, az almaecetet és a sót. Kezdd el turmixolni, és fokozatosan add hozzá a vizet.
A leves akkor lesz igazán sima, ha lassan adagolod a vizet, hogy a kívánt textúrát elérd.
A turmixolás után hűtsd le a levest a hűtőben 30-60 percig, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen fogyasztható legyen.
Ha még sűrűbb levest szeretnél, kevesebb vizet használj, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű.
A friss uborkát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra.
Az uborka frissességet és ropogós textúrát ad a leveshez, így érdemes apró kockákra vágni.
A lehűlt levest tálald egy tálba, és szórd meg a friss uborkával és petrezselyemmel.
A friss petrezselyem és az uborka extra frissességet ad a levesnek, és színt is varázsol a tálalásnál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.