Akara golyók paradicsomszósszal tálalva, friss korianderrel díszítve

Akara paradicsomszósszal

Az Akara egy hagyományos nyugat-afrikai étel, amelyet babból készítenek, és gyakran tálalják paradicsomos szószban. Az étel a helyi piacokon és éttermekben népszerű, és gazdag ízvilága miatt a helyiek mindennapi étkezéseinek alapja. Az akara aranybarna golyókat készítenek, amelyeket paradicsomos szósszal és friss korianderrel tálalnak. Az étel rendkívül finom, tápláló és gyorsan elkészíthető, tökéletes választás egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete szemű bab
1 db Hagyma
2 db Fokhagyma
2 db Tojás
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj a sütéshez
1 ek. Friss koriander
4 db Paradicsom
1 db Piros chili
1 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot alaposan mosd meg, majd áztasd be vízben legalább 4 órára, vagy egy éjszakán át.

    Minél tovább áztatod a babot, annál puhább lesz, és könnyebb összedolgozni a tésztát.

    2

    A babot főzd meg, majd pürésítsd egy konyhai robotgéppel vagy kézi turmixgéppel, hogy sima masszát kapj.

    A pürésített bab ne legyen túl híg, hogy a tészta formázható legyen.

    3

    A pürésített babhoz add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojásokat, lisztet, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy egységes masszát kapj.

    Ha a massza túl ragacsos, adj hozzá egy kis extra lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A masszát formázz kis golyókká, majd bő olajban süsd őket aranybarnára, körülbelül 4-5 perc alatt.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen süljenek át.

    5

    A paradicsomszószhoz hámozd meg a paradicsomokat, majd aprítsd fel őket. A chilit is vágd apróra.

    Ha a paradicsomok túl vizesek, egy kicsit főzd tovább, hogy sűrűbb szószt kapj.

    6

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és chilit. Pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy elkerüld az égést.

    7

    Add hozzá a felaprított paradicsomot és szójaszószt, majd főzd 10-15 percig, amíg a szósz sűrűsödik.

    A paradicsomszószt a végén ízesítheted egy kis sóval vagy cukorral, hogy kiegyensúlyozottabb íze legyen.

    8

    Tálald a frissen sült akara golyókat a paradicsomszósszal, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti az étel ízét.