Alacsony szénhidráttartalmú croissant tálalva

Alacsony szénhidráttartalmú croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. Az alacsony szénhidráttartalmú croissant egy kiváló alternatíva azok számára, akik csökkenteni szeretnék a szénhidrátbevitelt, de nem akarnak lemondani a klasszikus péksütemény élvezetéről. Mandulaliszt, kókuszliszt és eritrit felhasználásával egy könnyed, finom croissantot készíthetünk, amely illeszkedik az egészségtudatos és keto-barát étrendbe. Ha diétázol, vagy egyszerűen egészségesebb alternatívát keresel, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 48 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mandulaliszt
50 g Kókuszliszt
30 g Tápiókaliszt
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tejszín
40 g Eritrit
7 g Szárított élesztő (cukormentes)
5 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír elengedhetetlen, hogy a croissantok ne ragadjanak le.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a tápiókalisztet, majd add hozzá a sót.

    A liszteket alaposan keverd össze, hogy a croissantok egyenletes állagúak legyenek.

    3

    Morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A vajnak nagyon hidegnek kell lennie, hogy a croissantok rétegesek legyenek. Használj vajvágót vagy villát a vaj elmorzsolásához.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a langyos tejszínt, az eritritet, a tojásokat és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig.

    A tejszín ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Az 5 perc alatt az élesztő felfut, és a croissantok lazábbak lesznek.

    5

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. Csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    6

    A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát két sütőpapír között nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A háromszögeknek egyenlő méretűeknek kell lenniük, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.

    7

    Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A háromszögeket a szélesebbik végétől kezdd el feltekerni. A croissantok végeit hajtsd befelé, hogy szép formájuk legyen.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.

    A keléshez tedd a croissantokat meleg helyre, például a sütő közelébe.

    9

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a croissantokat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés eritrittel, és már tálalhatod is.

    Az eritrit helyett használhatsz más alacsony szénhidráttartalmú édesítőt is, például xilitet vagy steviat.