Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír elengedhetetlen, hogy a croissantok ne ragadjanak le.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a tápiókalisztet, majd add hozzá a sót.
A liszteket alaposan keverd össze, hogy a croissantok egyenletes állagúak legyenek.
Morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A vajnak nagyon hidegnek kell lennie, hogy a croissantok rétegesek legyenek. Használj vajvágót vagy villát a vaj elmorzsolásához.
Egy másik edényben keverd össze a langyos tejszínt, az eritritet, a tojásokat és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig.
A tejszín ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Az 5 perc alatt az élesztő felfut, és a croissantok lazábbak lesznek.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. Csak addig keverd, amíg össze nem áll.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A tésztát két sütőpapír között nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A háromszögeknek egyenlő méretűeknek kell lenniük, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.
Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
A háromszögeket a szélesebbik végétől kezdd el feltekerni. A croissantok végeit hajtsd befelé, hogy szép formájuk legyen.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.
A keléshez tedd a croissantokat meleg helyre, például a sütő közelébe.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a croissantokat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Ha kihűltek, szórd meg egy kevés eritrittel, és már tálalhatod is.
Az eritrit helyett használhatsz más alacsony szénhidráttartalmú édesítőt is, például xilitet vagy steviat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.