Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. Ha túl forró, a tésztába keverve megfőzheti a tojást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy a gofri tésztája könnyebb legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő az állatfigurás gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
Az állatfigurás gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beleöntöd a tésztát, hogy a gofri szépen megsüljön és ne ragadjon le. A formák mélyedéseit különösen alaposan kend ki.
Önts egy adag tésztát a formába, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 80°C) tarthatod melegen, amíg az összes el nem készül.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.
Díszítsd az állatfigurás gofrikat friss gyümölcsökkel, például banánnal füleknek, áfonyával szemeknek és eperrel orrnak.
A díszítéshez használhatsz fogpiszkálót, hogy a gyümölcsök jobban a helyükön maradjanak.
Csorgasd meg az olvasztott csokoládéval, majd adj hozzá tejszínhabot vagy mézet a még édesebb ízért.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.