Alma kulfi fagyasztott édesség pisztáciával és alma szeletekkel tálalva

Alma kulfi

Az alma kulfi egy hagyományos indiai édesség modern változata, amely friss almával készült. Az indiai kulfi hagyományosan sűrűbb és krémesebb, mint a klasszikus fagylalt, és hosszabb ideig tart a fagyasztása is. Az alma kulfi tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a különleges indiai édességet egy friss, gyümölcsös formában. Az alma és fahéj kombinációja egy igazi nyári élményt nyújt, miközben a pisztácia roppanó textúrája különleges ízharmóniát ad az ételnek. Tökéletes desszert lehet egy hűvös nyári estén, vagy bármilyen étkezés után.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Alma
300 ml Tejszín
100 g Cukor
200 ml Tej
1 cs. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
30 g Pistácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, és távolítsd el a magházat. Vágd apró darabokra, majd tedd félre.

    A friss, ropogós alma jobb textúrát ad a kulfinak, és friss ízt biztosít.

    2

    Egy lábasban öntsd össze a tejet, tejszínt, cukrot és fahéjat. Keverd jól össze, és melegítsd közepes lángon addig, amíg a cukor felolvad.

    Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd, hogy ne égjen le.

    3

    Amikor a tej keverék meleg, add hozzá a vanília kivonatot, és folyamatosan kevergetve főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A vanília kivonat adja meg a kulfi karakteres ízét. Ha nincs, használhatsz vaníliás cukrot is.

    4

    Az apróra vágott almákat pürésítsd botmixerrel, és add a tejkeverékhez. Keverd össze alaposan, majd vedd le a tűzről.

    A pürésített alma ad egy frissítő gyümölcsös ízt, ami jól kiegyensúlyozza a tejes alapot.

    5

    Öntsd a kész keveréket fagyasztóformákba, és szórd meg finomra vágott pisztáciával. Tedd a formákat a fagyasztóba, és hagyd őket legalább 6 órán át fagyasztani, amíg teljesen megfagynak.

    A fagyasztóba tett kulfi formákat takard le fóliával, hogy ne veszítsenek ízt, és ne száradjanak ki.

    6

    Tálalás előtt egy-két percig hagyd a formákat szobahőmérsékleten, hogy könnyebben ki lehessen őket venni. A kész kulfit tálald a maradék pisztáciával és alma szeletekkel díszítve.

    Ha nehezen jön ki a forma, mártsd a formát egy pillanatra meleg vízbe, hogy könnyebben ki tudjad húzni.