Az almákat hámozd meg, és távolítsd el a magházat. Vágd apró darabokra, majd tedd félre.
A friss, ropogós alma jobb textúrát ad a kulfinak, és friss ízt biztosít.
Egy lábasban öntsd össze a tejet, tejszínt, cukrot és fahéjat. Keverd jól össze, és melegítsd közepes lángon addig, amíg a cukor felolvad.
Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd, hogy ne égjen le.
Amikor a tej keverék meleg, add hozzá a vanília kivonatot, és folyamatosan kevergetve főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A vanília kivonat adja meg a kulfi karakteres ízét. Ha nincs, használhatsz vaníliás cukrot is.
Az apróra vágott almákat pürésítsd botmixerrel, és add a tejkeverékhez. Keverd össze alaposan, majd vedd le a tűzről.
A pürésített alma ad egy frissítő gyümölcsös ízt, ami jól kiegyensúlyozza a tejes alapot.
Öntsd a kész keveréket fagyasztóformákba, és szórd meg finomra vágott pisztáciával. Tedd a formákat a fagyasztóba, és hagyd őket legalább 6 órán át fagyasztani, amíg teljesen megfagynak.
A fagyasztóba tett kulfi formákat takard le fóliával, hogy ne veszítsenek ízt, és ne száradjanak ki.
Tálalás előtt egy-két percig hagyd a formákat szobahőmérsékleten, hogy könnyebben ki lehessen őket venni. A kész kulfit tálald a maradék pisztáciával és alma szeletekkel díszítve.
Ha nehezen jön ki a forma, mártsd a formát egy pillanatra meleg vízbe, hogy könnyebben ki tudjad húzni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.