Frissítő almaleves fahéjjal és tejszínhabbal tálalva

Almaleves

A Almaleves egy igazán különleges leves, amely a savanykás almát ötvözi a gazdag levesalappal. Az étel édes és savanyú ízei egyedülálló harmóniát alkotnak, amely egy új szintre emeli a hagyományos levesek világát. Az almát általában fahéjjal, szegfűszeggel és egyéb fűszerekkel ízesítik, hogy egy igazán ínycsiklandó, téli leves születhessen belőle.

Az almás levesek régi hagyományra tekintenek vissza, és egyes változataik édes levesként, míg mások inkább savanyú karakterűek. Az almás levesek frissítőek, táplálóak, és egy igazi téli étel, amely mindenki számára kellemes élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Alma
50 g Cukor
1 rúd Fahéj
1 ek. Citromlé
1 l Víz
150 ml Tejföl
2 db Szegfűszeg
1 csipet Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd kis darabokra.

    A savanykásabb almafajták (pl. Jonatán, Idared) jobban illenek ehhez a leveshez.

    2

    Tedd az almát egy lábasba, add hozzá a vizet, a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet, majd főzd puhára.

    A víz mennyisége függ az alma fajtájától és a kívánt sűrűségtől. Kezdd kevesebbel, és ha szükséges, adj hozzá többet.

    3

    Amikor az alma megpuhult, vedd ki a fahéjat és szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítsd a levest.

    A fűszereket azért kell kivenni, mert a botmixerrel összetörve keserű ízt adhatnak a levesnek.

    4

    Add hozzá a cukrot és a tejfölt, majd keverd jól össze, és főzd össze még pár percig.

    A tejfölt érdemes először egy kevés forró levessel elkeverni, hogy ne csapódjon ki a levesben.

    5

    Hűtsd le, és tálald hidegen, friss mentával vagy fahéjjal díszítve.

    A hűtés után a leves ízei jobban összeérnek. Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a cukor mennyiségét.