Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy felforrjon és elveszítse az ízét.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, a narancshéjat és a szegfűszeget. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
A narancshéjat vékonyan hámozd le, hogy ne kerüljön bele a fehér része, ami keserű lehet.
Öntsd hozzá az almapálinkát, és keverd alaposan össze az italt.
Az almapálinka mennyiségét ízlés szerint állíthatod be, de vigyázz, hogy ne legyen túl erős.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A fűszereket ne dobd ki, felhasználhatod őket más italok ízesítéséhez is.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss almaszelettel a különleges megjelenés érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is, ha vegán verziót szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.