Almás-citromos linzer tálalva

Almás-citromos linzer

A linzer egy klasszikus közép-európai sütemény, amely az osztrák konyhából származik. Az alma és a citrom frissessége különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a változatnak, amely könnyedén elkészíthető otthon is. Ez a recept ideális desszert családi összejövetelekre vagy baráti alkalmakra, és egy csésze tea vagy kávé mellett igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Finomliszt
150 g Vaj
80 g Porcukor
1 db Tojás
1 db Citromhéj
2 ek. Citromlé
100 g Reszelt alma
1 tk. Sütőpor
120 g Baracklekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a linzer egyenletesen süljön meg.

    2

    Keverd össze a lisztet, porcukrot és sütőport egy nagy tálban.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal, amíg egyenletesen morzsás állagot nem kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy könnyen lehessen morzsolni. Használhatsz vajvágó kést vagy robotgépet is.

    4

    Reszeld bele a citromhéjat, és add hozzá a citromlevet, valamint a tojást. Dolgozd össze a tésztát homogén állagúra.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér része keserű lehet.

    5

    Forgasd bele a reszelt almát, majd nyújtsd ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra.

    A reszelt almát nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon.

    6

    Szaggass a tésztából kör alakú formákat. Minden második darab közepét szúrd ki kisebb formával, hogy linzerformát kapj.

    A kiszaggatott tésztadarabokat helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    7

    Süsd a formákat 12-15 percig, amíg aranybarnára sülnek. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg!

    Figyeld a sütőt, mert a linzer könnyen megég. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hűtsd ki a linzereket, majd kend meg a teljes darabokat baracklekvárral, és ragaszd össze a lyukas darabokkal.

    A lekvárt melegítsd meg, hogy könnyebben kenhető legyen. Használj jó minőségű, sűrű baracklekvárt.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral a linzereket, hogy még vonzóbb legyen a megjelenésük.

    A porcukrot szitáld a linzerekre, hogy egyenletesebb legyen a réteg.