Almás-csokoládés muffin tálalva

Almás-csokoládés muffin

Az almás-csokoládés muffin egy ízletes és gyümölcsös desszert, amely az alma frissességét és a csokoládé gazdag ízét ötvözi. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy egy baráti összejövetelre. Az egyszerűen elkészíthető recept nemcsak ízletes, de a gyümölcs és a csokoládé harmonikus párosítása mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Kristálycukor
2 db Tojás
100 ml Olaj
150 g Reszelt alma
100 g Csokoládé darabok
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Tej
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffinformát papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffinformát, hogy a muffinok ne ragadjanak bele.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a muffinok szépen megemelkedjenek.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos lesz.

    A habosra verés segít a muffinoknak könnyedebbé és levegősebbé válni.

    4

    Add hozzá az olajat, a tejet és a reszelt almát, majd keverd simára.

    Az alma legyen lédús fajta, de ha nagyon sok levet ereszt, nyomkodd ki egy kicsit, mielőtt a tésztához adod.

    5

    Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd össze, végül keverd bele a csokoládé darabokat.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen összeállnak. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.

    6

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával kb. háromnegyedig, hogy legyen helyük megemelkedni.

    Ha egyenlően szeretnéd elosztani a tésztát, használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat.

    7

    Süsd a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek, és tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá. Ha a muffinok teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a muffinokat 10 percig hűlni a formában, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A rácson történő hűtés megakadályozza, hogy a muffinok alja benedvesedjen.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd csokoládéforgáccsal vagy almaszeletekkel.

    A muffinokat akár csokoládémázzal is bevonhatod, vagy tejszínhabbal is kínálhatod.