Almás-csokoládés torta elegáns tálalásban

Almás-csokoládés torta

Az almás-csokoládés torta a gyümölcsök és a csokoládé tökéletes harmóniáját kínálja. A reszelt alma frissességet és nedvességet ad a piskótának, míg az étcsokoládé gazdag ízvilágot teremt. Ez a torta ideális választás családi összejövetelekre vagy különleges alkalmakra, amikor egy igazán ízletes desszerttel szeretnéd meglepni vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Liszt
30 g Kakaópor
150 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
300 g Reszelt alma
200 g Étcsokoládé
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A tortaforma kivajazása után lisztezd is meg, hogy a torta ne ragadjon le.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport és sütőport, majd add hozzá a nedves hozzávalókhoz. Keverd bele a reszelt almát is.

    A kakaóport és a sütőport szitáld át, hogy ne legyen csomós. A reszelt almát óvatosan forgasd bele a tésztába.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért ellenőrizd a tortát tűpróbával. Ha a tű tisztán jön ki, akkor a torta megsült.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd keverd össze a tejszínnel és a vanília kivonattal, hogy sima krémet kapj.

    A csokoládét ne olvaszd túl, mert megéghet. A tejszínt fokozatosan add hozzá, hogy sima krémet kapj.

    6

    A kihűlt torta tetejét és oldalát vond be a csokoládékrémmel. Egyengesd el egy spatulával.

    A csokoládékrémet egyenletesen oszlasd el a tortán. Ha a krém túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    7

    Díszítsd a tortát friss almaszeletekkel vagy csokoládéforgáccsal. Hűtsd legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A díszítéshez használhatsz szezonális gyümölcsöket is. A hűtés segít, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.