Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a muffinok egyenletesen süljenek meg.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Használhatunk őrölt szegfűszeget is a még gazdagabb ízért.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen habosítani.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyenként keverjük a masszához, hogy elkerüljük a kicsapódást.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva elkerülhetjük a tészta túlkeverését.
Hámozd meg és reszeld le az almát, majd óvatosan forgasd a tésztába, hogy a muffinok puhábbak és szaftosabbak legyenek.
A reszelt almát érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne áztassa el a tésztát. Az alma helyett használhatunk más gyümölcsöt is, például körtét.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffin formákat ne töltsük túl, mert a tészta sütés közben megemelkedik. A hústűvel ellenőrizzük, hogy a muffinok átsültek-e.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémhez használhatunk vanília kivonatot vagy citromhéjat is a még finomabb ízért.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg fahéjjal vagy reszelt almával.
A muffinokat teljesen hűtsük ki, mielőtt díszítjük, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.