Almás-diós kheer rizs puding diós és kardamomos díszítéssel

Almás-Diós Kheer

Az almás-diós kheer egy különleges indiai desszert, amely a tej, rizs és a friss alma ízét ötvözi. Az autentikus kheer története az indiai konyha egyedülálló édességéből származik, és a tej, rizs és fűszerek különleges keveréke. Az alma és a dió gazdag íze jól illeszkedik a rizs puha, krémes állagához, míg a rózsavíz egy virágos, friss ízt ad. A kheer ideális desszert, amely az indiai étkezések elengedhetetlen része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
2 db Alma
50 g Dió
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben a tej felével kezd el főzni, amíg megpuhul.

    A rizst lassú tűzön kell főzni, hogy ne égjen le. Folyamatosan keverd.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet és főzd tovább, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.

    Ha a tej elpárolgott, adj hozzá egy kis extra tejet.

    3

    A diót durvára vágva add hozzá a rizshez, és főzd még 5 percig.

    A dió friss pörkölése kiemeli az ízét, így érdemes egy serpenyőben kissé megpirítani.

    4

    Az almát hámozd meg, vágd fel apró kockákra, és egy másik edényben főzd 5 percig, amíg kissé megpuhul.

    Ha az alma túl savanyú, egy kis extra cukrot is hozzáadhatsz a püréhez.

    5

    Add hozzá az almát a rizses keverékhez, és keverd össze.

    A friss alma íze tökéletesen kiegészíti a diós rizs kheer-t.

    6

    Tedd hozzá a kardamomot és a rózsavizet, majd keverd jól össze.

    A kardamom enyhe fűszeres ízt ad, míg a rózsavíz friss, virágos jegyet csempész a desszertbe.

    7

    Tálald a rizs kheert friss dióval díszítve. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.

    Ha hidegen szeretnéd tálalni, hagyd egy kicsit lehűlni, majd tedd a hűtőbe.