A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben a tej felével kezd el főzni, amíg megpuhul.
A rizst lassú tűzön kell főzni, hogy ne égjen le. Folyamatosan keverd.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet és főzd tovább, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Ha a tej elpárolgott, adj hozzá egy kis extra tejet.
A diót durvára vágva add hozzá a rizshez, és főzd még 5 percig.
A dió friss pörkölése kiemeli az ízét, így érdemes egy serpenyőben kissé megpirítani.
Az almát hámozd meg, vágd fel apró kockákra, és egy másik edényben főzd 5 percig, amíg kissé megpuhul.
Ha az alma túl savanyú, egy kis extra cukrot is hozzáadhatsz a püréhez.
Add hozzá az almát a rizses keverékhez, és keverd össze.
A friss alma íze tökéletesen kiegészíti a diós rizs kheer-t.
Tedd hozzá a kardamomot és a rózsavizet, majd keverd jól össze.
A kardamom enyhe fűszeres ízt ad, míg a rózsavíz friss, virágos jegyet csempész a desszertbe.
Tálald a rizs kheert friss dióval díszítve. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.
Ha hidegen szeretnéd tálalni, hagyd egy kicsit lehűlni, majd tedd a hűtőbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.