Almás-fahéjas linzer tálalva

Almás-fahéjas linzer

Az almás-fahéjas linzer egy különleges és illatos desszert, amely az alma frissességét és a fahéj meleg aromáját ötvözi. Ez a sütemény tökéletes választás egy őszi délutánra vagy ünnepi asztaldíszként. Az egyszerűen elkészíthető recept mindenkit elvarázsol, és garantáltan a család kedvencévé válik.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Vaj
100 g Porcukor
1 db Tojás
1 db Reszelt alma
1 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan összekeverd, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.

    A vaj legyen jéghideg, hogy a tészta omlós legyen. Használhatsz késes aprítót vagy a kezedet, de dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.

    3

    Keverd hozzá a vaníliás cukrot, a tojást és a reszelt almát, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    Az almát reszeld le közvetlenül a felhasználás előtt, hogy ne barnuljon meg. A tésztát ne gyúrd túl, csak addig, amíg összeáll. A pihentetés elengedhetetlen a könnyű nyújtáshoz.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos a megfelelő végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha a tészta túl meleg, tedd vissza pár percre a hűtőbe. Használhatsz linzer kiszúró készletet a formákhoz.

    6

    Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    Figyelj a sütési időre, mert a linzerek könnyen megéghetnek. A sütési idő sütőfüggő lehet.

    7

    Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat fahéjas-almás lekvárral, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.

    A lekvár ne legyen túl folyós, hogy ne áztassa el a tésztát. Használhatsz más ízű lekvárt is, ízlés szerint.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd fahéjrúddal vagy almaszeletekkel.

    A porcukorral való megszórás még mutatósabbá teszi a linzereket. Kreatívan díszítheted őket, akár olvasztott csokoládéval is.