Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan összekeverd, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.
A vaj legyen jéghideg, hogy a tészta omlós legyen. Használhatsz késes aprítót vagy a kezedet, de dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.
Keverd hozzá a vaníliás cukrot, a tojást és a reszelt almát, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.
Az almát reszeld le közvetlenül a felhasználás előtt, hogy ne barnuljon meg. A tésztát ne gyúrd túl, csak addig, amíg összeáll. A pihentetés elengedhetetlen a könnyű nyújtáshoz.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak.
Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha a tészta túl meleg, tedd vissza pár percre a hűtőbe. Használhatsz linzer kiszúró készletet a formákhoz.
Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.
Figyelj a sütési időre, mert a linzerek könnyen megéghetnek. A sütési idő sütőfüggő lehet.
Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat fahéjas-almás lekvárral, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.
A lekvár ne legyen túl folyós, hogy ne áztassa el a tésztát. Használhatsz más ízű lekvárt is, ízlés szerint.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd fahéjrúddal vagy almaszeletekkel.
A porcukorral való megszórás még mutatósabbá teszi a linzereket. Kreatívan díszítheted őket, akár olvasztott csokoládéval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.