Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A forma aljára vágj sütőpapírt is, hogy könnyebben tudd majd kivenni a tortát.
Hámozd meg az almákat, szeleteld vékonyra, és szórd meg fahéjjal.
Az almaszeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, a lisztet, a sütőport és a kristálycukrot.
A mandulalisztet szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Egy másik tálban verd habosra a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
A vaj ne legyen túl forró, hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokhoz adod, hogy ne főzze meg őket.
Fokozatosan keverd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, amíg homogén tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tészta felét a tortaformába, majd helyezd rá az almaszeletek felét. Ismételd meg a rétegezést.
A rétegezés során ügyelj arra, hogy az almaszeletek egyenletesen oszoljanak el a tésztán.
Süsd a tortát 45-50 percig, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.
Ha a torta teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hűtsd ki teljesen, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A tortát rácsra helyezve hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.