Frissen sütött almás palacsinta fahéjas porcukorral megszórva

Almás palacsinta

A Almás palacsinta a magyar konyha egy olyan édes fogása, amely könnyedén összebarátkozik mindenki ízlésével. Az almás töltelékek, mint a fahéj és a cukor, gazdag ízeket adnak a palacsintának, miközben az érett alma frissessége még inkább kiemeli annak finom ízét. Az almás palacsinta a családi ebédek elmaradhatatlan része, amely egy könnyed és ínycsiklandó édesség. A palacsinta tészta puha, és az alma töltelék megőrzi frissességét, mindezt pedig egy kis porcukorral és fahéjjal megkoronázzuk. A palacsinta nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, és minden alkalomra tökéletes választás.

Ez a desszert az egyik legnépszerűbb választás, amikor valami igazán finomat és különlegeset szeretnénk kínálni a családnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
2 db Reszelt alma
2 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Info
50 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a tejet és a cukrot.

    A tojásokat habosra verd, így könnyebb lesz elkeverni a többi hozzávalóval, és a palacsinta is könnyebb lesz.

    3

    A nedves hozzávalókhoz add hozzá a lisztes keveréket, majd keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a palacsinta. Csak addig keverd, amíg a liszt el nem tűnik.

    4

    Reszeld le az almákat, és óvatosan forgasd bele a palacsintatésztába.

    Az almát közvetlenül a sütés előtt reszeld le, hogy ne barnuljon meg.

    5

    Hevíts olajat egy serpenyőben, és kanalazz bele a tésztából kis halmokat. Süsd a palacsintákat aranybarnára mindkét oldalukon.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt belekanalazod a tésztát. A palacsintákat közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg.