Almás rizs tálalva

Almás rizs

Az almás rizs egy különleges, édes és gyümölcsös étel, amelyet a világ számos konyhájában megtalálhatunk. Az alma enyhe savassága, a fahéj melegsége és a vanília lágy aromája tökéletes harmóniát teremt ebben a fogásban. Ezt az ételt gyakran fogyasztják desszertként vagy akár köretként is sült húsok mellé. A méz és a citromhéj hozzáadása még frissítőbbé és izgalmasabbá teszi ezt az egyszerű, de különleges receptet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
1 db Alma
20 g Méz
30 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat
1 tk. Citromhéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.

    A rizs átmosása eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs nem lesz ragacsos.

    2

    Amíg a rizs fő, hámozd meg és kockázd fel az almát.

    Válassz keményebb, savanykásabb almát, például Granny Smith-et vagy Jonatánt, hogy a főzés során ne essen szét.

    3

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a mézet és a fahéjat.

    Alacsony lángon olvaszd a vajat, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd jól össze, majd óvatosan keverd bele az almát, és főzd 2-3 percig, amíg kissé megpuhul.

    Ne főzd túl az almát, mert széteshet. Az a cél, hogy kissé megpuhuljon, de megőrizze a formáját.

    5

    A megfőtt rizst keverd össze az almás keverékkel, majd adj hozzá egy csipet sót és a reszelt citromhéjat.

    A citromhéj frissességet kölcsönöz az ételnek. Vigyázz, hogy csak a sárga héját reszeld, mert a fehér része keserű lehet.

    6

    Hagyd pihenni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald melegen vagy hidegen.

    Ha hidegen tálalod, tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek igazán összeérjenek.