Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.
Add hozzá a hideg, kockára vágott vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.
A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg, és a tészta omlós legyen. Használhatsz vajkockázót vagy késes aprítót is.
Add hozzá a tojást és a reszelt almát, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt alsó-felső sütésre állítsd, hogy a linzer egyenletesen süljön.
Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.
A nyújtáshoz lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le. A lyukakat kiszúróval vagy késsel vághatod ki.
Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.
Figyeld a linzert, mert könnyen megéghet. Ha a széle kezd barnulni, vedd ki a sütőből.
Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat vaníliakrémmel, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.
A vaníliakrémhez használhatsz bolti vaníliakrémet, de készíthetsz sajátot is pudingból vagy főzött krémből.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd vékony almaszeletekkel.
A porcukrot szitán keresztül szórd a linzerre, hogy egyenletes legyen a réteg. Az almaszeleteket citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.