Almás-vaníliás linzer tálalva

Almás-vaníliás linzer

Az almás-vaníliás linzer egy különleges és gyümölcsös desszert, amely az alma üdeségét és a vaníliakrém lágy ízét ötvözi. Ez a sütemény tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy baráti összejövetelről vagy egy ünnepi asztalról. A ropogós linzertészta és a krémes töltelék garantáltan mindenkit elvarázsol. Az egyszerűen elkészíthető recept a család és a vendégek kedvence lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Vaj
50 g Porcukor
1 db Tojás
100 g Reszelt alma
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet Csipet só
150 g Vaníliakrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    2

    Add hozzá a hideg, kockára vágott vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.

    A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg, és a tészta omlós legyen. Használhatsz vajkockázót vagy késes aprítót is.

    3

    Add hozzá a tojást és a reszelt almát, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt alsó-felső sütésre állítsd, hogy a linzer egyenletesen süljön.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.

    A nyújtáshoz lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le. A lyukakat kiszúróval vagy késsel vághatod ki.

    6

    Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    Figyeld a linzert, mert könnyen megéghet. Ha a széle kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

    7

    Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat vaníliakrémmel, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.

    A vaníliakrémhez használhatsz bolti vaníliakrémet, de készíthetsz sajátot is pudingból vagy főzött krémből.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd vékony almaszeletekkel.

    A porcukrot szitán keresztül szórd a linzerre, hogy egyenletes legyen a réteg. Az almaszeleteket citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg.