Frissen készült Aloo Bhaji, ropogós burgonya golyókkal

Aloo Bhaji

Az Aloo Bhaji egy híres indiai étel, amely ropogós, fűszeres burgonya golyókat tartalmaz. A vada formájában elkészített étel rendkívül népszerű a dél-indiai konyhában, és különböző fűszerekkel ízesítik. Aloo Bhaji-t gyakran tálalják chutney-val vagy sambhar szószokkal, és reggelire vagy uzsonnára fogyasztják. A története az indiai utcai étkezésekhez kapcsolódik, ahol az ételt gyorsan elérheted a helyi árusoknál.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg és főzd meg vízben, amíg megpuhul.

    A burgonyát könnyen villával összetörheted, hogy a tésztát könnyebben formázhassuk.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A megfőtt burgonyát törd össze, és keverd össze a pirított hagymával, fokhagymával és zöld chilivel. Add hozzá a koriandert, köményt és sót.

    Az ízesítést mindig kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá több sót vagy fűszert.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából. A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét a sütés közben.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kevés rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd formálj kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára.

    Ha az olaj túl hideg, a vada-k megszívják az olajat, ha túl forró, gyorsan megéghetnek.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Aloo Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.