A burgonyát hámozd meg és főzd meg vízben, amíg megpuhul.
A burgonyát könnyen villával összetörheted, hogy a tésztát könnyebben formázhassuk.
A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
A megfőtt burgonyát törd össze, és keverd össze a pirított hagymával, fokhagymával és zöld chilivel. Add hozzá a koriandert, köményt és sót.
Az ízesítést mindig kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá több sót vagy fűszert.
Formázz kis golyókat a tésztából. A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét a sütés közben.
Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kevés rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd formálj kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára.
Ha az olaj túl hideg, a vada-k megszívják az olajat, ha túl forró, gyorsan megéghetnek.
Miután elkészültek, szedd ki a Aloo Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.