Aloo gobi csípős paprikával, friss korianderrel tálalva

Aloo gobi csípős paprikával

Az Aloo Gobi egy klasszikus indiai étel, amelyet gyakran fogyasztanak vegetáriánusként. Az étel alapja a krumpli és a karfiol, amelyeket különböző fűszerekkel, például köménnyel, kurkumával és csípős paprikával ízesítenek. Aloo gobi-t gyakran tálalják rizs vagy naan kenyér mellé. Az étel meglehetősen fűszeres, de a friss koriander hozzáadása frissességet és enyhítést ad az ízeknek. Ez az étel különösen népszerű az indiai háztartásokban és éttermekben, és gyakran a hétköznapi étkezések részeként készítik el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
300 g Karfiol
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 db Csípős zöld paprika
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kurkuma
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. A karfiolt is bontsd kisebb rózsákra.

    A krumplit és a karfiolt egyenletesen vágd, hogy egyforma idő alatt főjenek meg.

    2

    A fokhagymát és gyömbért finomra vágd. A csípős paprikát is aprítsd fel, ha nem szereted a túl erős ízeket, kevesebb paprikát használj.

    A gyömbért frissen használd, hogy az ételnek friss, fűszeres ízt adjon.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a köményt, fűszerpaprikát, kurkumát, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg az illatuk előjön.

    Alacsony hőfokon pirítsd a fűszereket, hogy ne égjenek meg és ne váljanak keserűvé.

    4

    Add hozzá a felaprított fokhagymát, gyömbért és csípős paprikát, és pirítsd őket pár percig.

    Ha a paprika túl erős, tegyél egy kis vizet a serpenyőbe, hogy csökkentsd a hőmérsékletet és elkerüld a túl erős ízt.

    5

    Tedd bele a krumplit és a karfiolt, és alaposan keverd össze a fűszerekkel. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 15-20 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, sózd meg őket, és szórd meg friss korianderrel. Keverd össze, és tálald melegen.

    A koriander friss íze remekül kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket, ne hagyd ki belőle.