A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. A karfiolt is bontsd kisebb rózsákra.
A krumplit és a karfiolt egyenletesen vágd, hogy egyforma idő alatt főjenek meg.
A fokhagymát és gyömbért finomra vágd. A csípős paprikát is aprítsd fel, ha nem szereted a túl erős ízeket, kevesebb paprikát használj.
A gyömbért frissen használd, hogy az ételnek friss, fűszeres ízt adjon.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a köményt, fűszerpaprikát, kurkumát, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg az illatuk előjön.
Alacsony hőfokon pirítsd a fűszereket, hogy ne égjenek meg és ne váljanak keserűvé.
Add hozzá a felaprított fokhagymát, gyömbért és csípős paprikát, és pirítsd őket pár percig.
Ha a paprika túl erős, tegyél egy kis vizet a serpenyőbe, hogy csökkentsd a hőmérsékletet és elkerüld a túl erős ízt.
Tedd bele a krumplit és a karfiolt, és alaposan keverd össze a fűszerekkel. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 15-20 percig.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg.
Amikor a zöldségek megpuhultak, sózd meg őket, és szórd meg friss korianderrel. Keverd össze, és tálald melegen.
A koriander friss íze remekül kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket, ne hagyd ki belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.