Aloo Palak Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Aloo Palak Sabzi

Az Aloo Palak Sabzi egy klasszikus indiai étel, amely burgonyát és spenótot kombinál. Az étel gazdag ízekben, mint a kurkuma, kömény és koriander, és minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény. Az Aloo Palak Sabzi tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és minden indiai konyha alapétele. A spenót friss, egészséges íze tökéletesen illik a burgonya lágyságához, míg a fűszerek gazdagítják az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
200 g Friss palak (spenót)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel egyenlő darabokra. A spenótot alaposan mosd meg, és szedd le a szárát.

    A spenót leveleit alaposan mosd meg, mert könnyen homokosak lehetnek, ami rontja az étel ízét.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény az egyik legfontosabb fűszer a sabziban, mivel erősíti az étel ízét.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma jól lepirítva adja meg a sabzi alapízét. Ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    A paradicsom adja meg a sabzi szószos állagát. Ha nem elég lédús, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott burgonyát, keverd jól össze, és önts rá egy kevés vizet, hogy a burgonyát ellepje. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonyát alacsony lángon főzd, hogy egyenletesen megpuhuljon és ne túl gyorsan főjön szét.

    6

    Miután a burgonya megpuhult, add hozzá a friss spenótot és keverd össze. Főzd további 5-6 percig, hogy a spenót összeessen és az ízek összeérjenek.

    Ne főzd túl a spenótot, mert elveszíti a friss ízét és a tápanyagait.

    7

    Vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Ez a sabzi tökéletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.