Alur dom köménnyel, friss korianderrel tálalva

Alur dom köménnyel

Az Alur dom egy hagyományos indiai étel, amely gyakran szerepel az étkezésekben, mint köret. Az étel burgonyából, köményből, fokhagymából és friss fűszerekből készül, és egyszerű, de ízletes étel, amelyet könnyen el lehet készíteni. Az Alur dom különösen népszerű Dél-Indiában, ahol a fűszeres ételek alapvető részét képezik a mindennapi étkezéseknek. A kömény és a friss koriander különleges ízt ad az ételnek, miközben a citromlé frissítő savanyúságot biztosít. Tálalhatjuk rizs vagy naan kenyér kíséretében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk.
2 ek. Friss koriander
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. Egy nagy lábasban forralj vizet, és a burgonyákat főzd meg 10-15 perc alatt, amíg teljesen megpuhulnak.

    A burgonyát kockákra vágva gyorsabban megfő, és egyenletesebben puhul.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a köményt. Pirítsd meg, amíg az illata felszabadul, de ne égessen meg!

    A köményt nem szabad túl pirítani, mert keserűvé válik, hanem csak addig kell pirítani, amíg ki nem engedi az illatát.

    3

    Add hozzá a felaprított fokhagymát és a fűszerpaprikát a serpenyőhöz. Pirítsd őket együtt 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, add hozzá a fűszereket a végén, amikor már alacsony hőmérsékleten pirítod.

    4

    Miután a burgonya megfőtt, öntsd le a vizet, és add hozzá a fűszeres olajhoz. Keverd jól össze, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A burgonya a fűszeres olajban piruljon egy kicsit, hogy még ízesebb legyen!

    5

    Szórd meg friss korianderrel, és locsold meg egy kis citromlével, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A citromlé kiemeli a fűszerek ízét, így érdemes minden egyes falatot friss citromlével megöntözni.

    6

    Tálald melegen, akár köretként, akár főételként.

    Ez a recept könnyen variálható más fűszerekkel, ha valami új ízre vágysz!