A burgonyákat hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. Egy nagy lábasban forralj vizet, és a burgonyákat főzd meg 10-15 perc alatt, amíg teljesen megpuhulnak.
A burgonyát kockákra vágva gyorsabban megfő, és egyenletesebben puhul.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a köményt. Pirítsd meg, amíg az illata felszabadul, de ne égessen meg!
A köményt nem szabad túl pirítani, mert keserűvé válik, hanem csak addig kell pirítani, amíg ki nem engedi az illatát.
Add hozzá a felaprított fokhagymát és a fűszerpaprikát a serpenyőhöz. Pirítsd őket együtt 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, add hozzá a fűszereket a végén, amikor már alacsony hőmérsékleten pirítod.
Miután a burgonya megfőtt, öntsd le a vizet, és add hozzá a fűszeres olajhoz. Keverd jól össze, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A burgonya a fűszeres olajban piruljon egy kicsit, hogy még ízesebb legyen!
Szórd meg friss korianderrel, és locsold meg egy kis citromlével, hogy friss ízt adjon az ételnek.
A citromlé kiemeli a fűszerek ízét, így érdemes minden egyes falatot friss citromlével megöntözni.
Tálald melegen, akár köretként, akár főételként.
Ez a recept könnyen variálható más fűszerekkel, ha valami új ízre vágysz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.