Alur dom sáfránnyal, almás, diós rizses étel tálalva

Alur dom sáfránnyal

Alur dom sáfránnyal egy klasszikus indiai étel, amely gazdag ízeivel és illatával elvarázsolja a vendégeket. A sáfrány adja meg az étel különleges színét és ízét, míg az alma és a dió frissességet és ropogósságot ad. Az étel a hagyományos indiai konyhából származik, ahol gyakran készítenek édességeket rizsből, különböző fűszerekkel, mint például sáfrány. A gazdag ízvilág és a különleges hozzávalók tökéletesen illenek egy ünnepi asztalra, de bármely hétköznapi étkezéshez is kiváló választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Alma
50 g Dió
200 g Rizs
0.5 g Sáfrány
100 ml Tej
40 g Cukor
30 g Vaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst a szokásos módon. A sáfrányt oldd fel a meleg tejben, majd öntsd a kész rizshez.

    A sáfrányt ne főzd túl, hogy ne veszítse el az ízét. Érdemes a rizst előzőleg a megfelelő mennyiségű vízben lefedve megfőzni.

    2

    Az almákat hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A diót is aprítsd fel.

    Az alma választásánál érdemes édesebb, de ropogós fajtákat választani, hogy a textúra ne változzon meg túlságosan a főzés során.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott almát és diót. Párold őket néhány percig.

    Ne pirítsd túl az almát, mert ha túl sokáig párolod, elveszítheti a ropogósságát.

    4

    Add hozzá a főtt rizst, és jól keverd össze az almás-diós keverékkel. Sózd és cukrozd ízlés szerint.

    A cukor mennyiségét a személyes ízlésednek megfelelően alakíthatod. Ha szeretnél egy kis extra frissességet, adj hozzá egy kevés citromlevet.

    5

    Amikor minden jól összeállt, tálald a sáfrányos rizst egy szép tálban. Díszítésként szórhatsz rá még apróra vágott diót vagy egy kevés sáfrányt.

    A tálalás előtt egy kis vajjal is átkeverheted, hogy még gazdagabb ízű legyen.