Főzd meg a rizst a szokásos módon. A sáfrányt oldd fel a meleg tejben, majd öntsd a kész rizshez.
A sáfrányt ne főzd túl, hogy ne veszítse el az ízét. Érdemes a rizst előzőleg a megfelelő mennyiségű vízben lefedve megfőzni.
Az almákat hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A diót is aprítsd fel.
Az alma választásánál érdemes édesebb, de ropogós fajtákat választani, hogy a textúra ne változzon meg túlságosan a főzés során.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott almát és diót. Párold őket néhány percig.
Ne pirítsd túl az almát, mert ha túl sokáig párolod, elveszítheti a ropogósságát.
Add hozzá a főtt rizst, és jól keverd össze az almás-diós keverékkel. Sózd és cukrozd ízlés szerint.
A cukor mennyiségét a személyes ízlésednek megfelelően alakíthatod. Ha szeretnél egy kis extra frissességet, adj hozzá egy kevés citromlevet.
Amikor minden jól összeállt, tálald a sáfrányos rizst egy szép tálban. Díszítésként szórhatsz rá még apróra vágott diót vagy egy kevés sáfrányt.
A tálalás előtt egy kis vajjal is átkeverheted, hogy még gazdagabb ízű legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.