Készítsd elő az összetevőket. A lisztet, cukrot, sót és élesztőt egy nagy tálba mérd ki, majd keverd össze alaposan.
Fontos, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek a legjobb eredmény érdekében.
Vágd az ananászt apró kockákra, és tedd félre. Fontos, hogy ne legyen túl nedves, ezért papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.
A túl sok nedvesség megakadályozhatja, hogy a tészta megfelelően keljen meg.
Add hozzá a meleg vizet a száraz összetevőkhöz, és kezdd el összegyúrni a tésztát. Amikor kezd összeállni, add hozzá az olvasztott vajat és az ananászdarabokat, majd folytasd a dagasztást kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán keresztül, amíg a duplájára nem nő.
A konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Gyúrd át a megkelt tésztát, majd oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük gombócokat, majd az ujjaddal fúrj egy lyukat a közepükbe, és formázd őket bagel alakúra.
A lyuk ne legyen túl kicsi, mert sütés közben összezáródhat.
Hagyd pihenni a formázott bagel-eket további 15 percig, közben melegíts fel egy nagy fazékban vizet, és adj hozzá egy kevés mézet.
A méz segít a bagel-eknek szép színt kapni a főzés során.
Dobd a bagel-eket a forró vízbe egyenként, és főzd őket oldalanként kb. 30 másodpercig. Ez segít abban, hogy kívülről fényes és ropogós héjat kapjanak.
Ne tegyél túl sok bagel-t egyszerre a vízbe, mert lehűthetik a vizet.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a főtt bagel-eket sütőpapírral bélelt tepsire, és opcionálisan szórd meg egy kevés mézzel, hogy még édesebb legyen.
A méz helyett használhatsz tojást is a bagel-ek megkenéséhez.
Süsd a bagel-eket kb. 20 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Figyeld a bagel-eket sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Hagyd őket hűlni, majd tálald frissen, akár egy kis extra ananászdarabkákkal vagy krémsajttal!
A bagel frissen a legfinomabb, de néhány napig eláll, ha légmentesen lezárod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.