Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a burek leragadjon, és segíti az egyenletes sütést.
Ha nincs sütőpapír, vékonyan kend ki a tepsit vajjal és szórd meg liszttel.
Az ananászt csepegtesd le alaposan, majd vágd apró kockákra. Minél kevesebb lé marad rajta, annál kevésbé áztatja el a tésztát.
Érdemes a felkockázott ananászt papírtörlővel is felitatni, hogy biztosan ne áztassa el a tésztát. Ha friss ananászt használsz, még fontosabb a lecsepegtetés.
Egy tálban keverd össze a mascarponét, a mézet, a vaníliakivonatot és a porcukrot, míg sima krémet nem kapsz. Ezután add hozzá az aprított ananászt, és óvatosan keverd el.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne legyen csomós a krém.
Fektesd ki az első réteslapot, és kend meg olvasztott vajjal. Ez segít, hogy a burek kívül ropogós, belül puha maradjon.
A réteslapok hamar kiszáradnak, ezért amíg nem dolgozol velük, takard le őket egy nedves konyharuhával.
Kanalazz 2-3 evőkanálnyi ananászos krémet a lap közepére, egyenletesen eloszlatva. Tekerd fel a lapot hosszában, majd csavard spirál formába (csiga alakban).
Ne töltsd túl a réteslapot, mert akkor könnyen kiszakad. Ha szakad, javítsd ki egy másik lappal.
Helyezd a bureket a tepsibe, majd ismételd meg a műveletet a maradék hozzávalókkal. Hagyj egy kis helyet a burekek között, mert sülés közben kissé terülnek.
Ha nem fér el az összes burek a tepsiben, süsd le két részletben.
Kend meg a tetejüket is olvasztott vajjal, hogy aranybarnára süljenek. Tipp: ha extra fényt szeretnél, egy kevés mézzel elkevert vajjal is megkenheted.
A tojássárgájával való kenés is szép színt ad a bureknek.
Süsd 35-40 percig, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Hagyd őket 10 percig hűlni, hogy a töltelék kissé megszilárduljon és könnyebben szeletelhető legyen.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.