A friss ananászt hámozd meg, távolítsd el a kemény középső részét, majd vágd kis kockákra.
Ha nincs friss ananász, használhatsz konzerv ananászt is, de csepegtesd le alaposan.
Egy tálban keverd össze a mascarponét a mézzel, a vaníliakivonattal és a kókuszreszelékkel, majd add hozzá az aprított ananászt.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag ananászos mascarponekrémet.
Ne tegyél túl sok krémet, mert kifolyhat sütés közben.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
Ne nyomd túl a tésztát, hogy ne sérüljenek a rétegek.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet a szebb szín eléréséhez.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket porcukorral meghintve.
A porcukorral való meghintés opcionális.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.