Az ananászt hámozd meg és vágd kisebb darabokra.
Próbáld meg minél érettebb ananászt választani, hogy édesebb és zamatosabb legyen az íze.
Az ananászdarabokat turmixold le, hogy sima pürét kapj.
Ha szeretnéd, egy szűrőn is áttörheted, hogy eltávolítsd a rostokat, de így a kulfi krémesebb lesz.
Egy nagy tálban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, mandulalisztet, rózsavizet és fahéjat.
A mandulaliszt ad egy finom textúrát, de ha nem találsz, helyettesítheted apróra vágott mandulával is.
Add hozzá az ananászpürét a tej és tejszín keverékéhez, és keverd alaposan össze.
A püré és a tej keveréke jól össze fog olvadni, ha folyamatosan kevered.
Töltsd a kész masszát formákba, majd tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, amíg teljesen megfagy.
Ha nincs speciális kulfi forma, használhatsz jégkrémformát is, vagy akár kis műanyag poharakat.
Miután a kulfi megfagyott, vedd ki a formákból, és szórd meg szezámmaggal tálalás előtt.
A szezámmag extra ropogósságot ad, de ízesítheted akár dióval vagy pisztáciával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.