Ananászos kulfi tálalva szezámmaggal, frissítő és ínycsiklandó

Ananászos kulfi

Az ananászos kulfi egy klasszikus indiai édesség, amely a kulfi fagyasztott változata. Az étel eredete Indiába vezethető vissza, ahol a kulfi népszerű desszert, különösen a nyári hónapokban. Az ananászos változat friss és trópusi ízt ad a klasszikus kulfinak, és a rózsavíz és a mandulaliszt gazdagítja annak textúráját. Az ananászos kulfi tökéletes választás, ha valami frissítő és ínycsiklandó édességre vágysz, amely könnyedén elkészíthető, és ideális egy hűsítő nyári napra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Ananász
500 ml Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
2 ek. Mandulaliszt
1 ek. Rózsavíz
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    Próbáld meg minél érettebb ananászt választani, hogy édesebb és zamatosabb legyen az íze.

    2

    Az ananászdarabokat turmixold le, hogy sima pürét kapj.

    Ha szeretnéd, egy szűrőn is áttörheted, hogy eltávolítsd a rostokat, de így a kulfi krémesebb lesz.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, mandulalisztet, rózsavizet és fahéjat.

    A mandulaliszt ad egy finom textúrát, de ha nem találsz, helyettesítheted apróra vágott mandulával is.

    4

    Add hozzá az ananászpürét a tej és tejszín keverékéhez, és keverd alaposan össze.

    A püré és a tej keveréke jól össze fog olvadni, ha folyamatosan kevered.

    5

    Töltsd a kész masszát formákba, majd tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, amíg teljesen megfagy.

    Ha nincs speciális kulfi forma, használhatsz jégkrémformát is, vagy akár kis műanyag poharakat.

    6

    Miután a kulfi megfagyott, vedd ki a formákból, és szórd meg szezámmaggal tálalás előtt.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, de ízesítheted akár dióval vagy pisztáciával is.