Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó a hőmérséklete, ha az ujjad beledugva nem éget.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A dagasztás fontos, hogy a tészta rugalmas és jól formázható legyen. Ha kézzel dagasztod, lisztezd be a munkafelületet.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben alacsony hőfokon (kb. 30-40°C).
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A tésztát enyhén lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbóna adja a perecek jellegzetes színét és állagát. Ne hagyd túl sokáig a vízben, mert megpuhulnak.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg apróra vágott ananász darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A pereceket sütés előtt megkenheted tojással vagy tejjel, hogy szebb színt kapjanak.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket melegen a legfinomabbak. Kínálhatod sós vagy édes mártogatóssal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.