A rizslisztet egy tálba tedd, és szitáld át a sütőport és a sót.
A rizsliszt szitálása segít abban, hogy a tészta egyenletesebb legyen.
A dahi-t (joghurtot) keverd össze a cukorral és a narancshéjjal, majd add hozzá a rizsliszt keverékhez.
A narancshéj frissességet ad az anarsának, próbáld meg frissen reszelni.
Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima, de kissé ragacsos nem lesz.
Ha túl száraznak találod a tésztát, adj hozzá egy kis tejet vagy joghurtot.
Formázz belőle kis golyókat, majd egy serpenyőben hevíts olajat. A golyókat lassan süsd meg mindkét oldalán aranybarnára.
Ne süsd túl gyorsan, mert így a belseje nem fog átsülni, és a külső része megéghet.
A szezámmagot pörköld meg egy száraz serpenyőben, majd szórd meg vele a kész anarsákat.
A szezámmag pörkölése segít kihozni az ízét, és egy extra ropogós réteget ad az ételhez.
Tálald melegen, dahi (joghurt) kíséretében.
A dahi hűvössége és krémes állaga kiválóan kiegészíti a sült anarsa édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.