Anarsa dahi-val, szezámmaggal díszítve

Anarsa dahi-val

Az Anarsa egy tradicionális indiai édesség, amelyet rizslisztből készítenek, és gyakran tálalják joghurttal (dahi-val). A szezámmag ad neki egy finom ropogósságot, míg a joghurt frissít és krémes textúrát ad. Az Anarsa különleges étkezések és ünnepek alkalmával népszerű, és egy finom édes élményt biztosít minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 g Cukor
200 ml Dahi (joghurt)
1 tk. Sütőpor
1 db Friss narancshéj
1 rúd Fahéj
50 g Szezámmag
3 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálba tedd, és szitáld át a sütőport és a sót.

    A rizsliszt szitálása segít abban, hogy a tészta egyenletesebb legyen.

    2

    A dahi-t (joghurtot) keverd össze a cukorral és a narancshéjjal, majd add hozzá a rizsliszt keverékhez.

    A narancshéj frissességet ad az anarsának, próbáld meg frissen reszelni.

    3

    Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima, de kissé ragacsos nem lesz.

    Ha túl száraznak találod a tésztát, adj hozzá egy kis tejet vagy joghurtot.

    4

    Formázz belőle kis golyókat, majd egy serpenyőben hevíts olajat. A golyókat lassan süsd meg mindkét oldalán aranybarnára.

    Ne süsd túl gyorsan, mert így a belseje nem fog átsülni, és a külső része megéghet.

    5

    A szezámmagot pörköld meg egy száraz serpenyőben, majd szórd meg vele a kész anarsákat.

    A szezámmag pörkölése segít kihozni az ízét, és egy extra ropogós réteget ad az ételhez.

    6

    Tálald melegen, dahi (joghurt) kíséretében.

    A dahi hűvössége és krémes állaga kiválóan kiegészíti a sült anarsa édességét.