Anko dango tálalva pörkölt szója liszttel és édes babpürével

Anko dango

Az anko dango egy hagyományos japán desszert, amelyet különféle ünnepeken és fesztiválokon fogyasztanak. A dango golyókat különböző ízesítésekkel kínálják, és az anko (édes babpüré) a legnépszerűbb töltelék. A szója liszt pörkölése adja az étel gazdag ízét, amely a friss és enyhén édes babpürével tökéletes harmóniát alkot. Az anko dango egy könnyed desszert, amely frissítő élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
150 ml Víz
50 g Cukor
2 ek. Pörkölt szója liszt (kinako)
150 g Adzuki bab (anko)
100 g Cukor (ankohoz)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az adzuki babot előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul (kb. 1-1.5 óra).

    A babot alaposan öblítsd le, mielőtt áztatnád, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    A babot leszűrve, tedd vissza a lábasba, add hozzá a cukrot és a csipet sót, és főzd addig, amíg a bab szirupos állagot nem kap.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen pürésíthető legyen.

    3

    Miután a bab megfőtt és a cukor feloldódott, pürésítsd a babot egy botmixerrel, hogy sima anko állagot kapj.

    A babpürét finomra szűrheted, ha teljesen sima pürét szeretnél, de az eredeti anko gyakran tartalmaz egy kis babdarabot.

    4

    A rizslisztet tedd egy tálba, add hozzá a vizet és a cukrot, majd keverd össze, hogy rugalmas tésztát kapj.

    A tésztát fokozatosan készítsd el, hogy elkerüld a túl kemény vagy túl lágy állagot.

    5

    A tésztát oszd 10-12 kis golyóra, és forró vízben, kb. 5-10 percig főzd őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

    A golyókat ne hagyd túl sokáig a vízben, mert széteshetnek.

    6

    A dango golyókat szűrőkanállal vedd ki a vízből, és tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek és megőrizzék formájukat.

    Ha az anko dango túl ragacsos lenne, egy kis kemikális rizslisztet adhatsz hozzá.

    7

    Tálalás előtt forgasd meg a dango golyókat a pörkölt szója lisztben (kinako), majd helyezd rájuk az anko babpürét.

    A szója liszt pörkölése extra ízt ad a dango golyóknak, és a textúrájuk is finomabb lesz tőle.