Anmitsu gyümölcsökkel és matcha fagylalttal, friss gyümölcsökkel és zöld tea sziruppal

Anmitsu gyümölcsökkel és matcha fagylalttal

Az Anmitsu egy tradicionális japán desszert, amely gazdag ízeket kínál a friss gyümölcsökkel, vörösbab pasztával, és zöld tea sziruppal. A desszert a japán kultúrában különösen népszerű, és frissítő, könnyed élményt nyújt a nyári hónapokban. Az Anmitsu elkészítése során a hagyományos hozzávalók mellett a matcha fagylalt különleges ízt ad az ételnek, és a gyümölcsökkel együtt egy rendkívül harmonikus desszertet alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 gombóc Matcha fagylalt
100 g Édes vörösbab paszta (anko)
2 lap Zselatin
50 g Főtt kónjac
4 db Friss eper
2 db Friss mandarin
1 db Kivifruit
2 ek. Japán zöld tea szirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint áztasd hideg vízben 5-10 percig, hogy megpuhuljon.

    Használj tiszta vizet, hogy a zselatin jól feloldódjon, és elkerüld a csomósodást.

    2

    A kónjacot vágd fel kis kockákra, és forrald fel egy kis vízben, hogy megpuhuljon. Ez adja az Anmitsu jellegzetes rágós textúráját.

    A kónjacot meg kell főzni, hogy megpuhuljon, és ne maradjon kemény.

    3

    A gyümölcsöket (eper, mandarin, kivi) alaposan mosd meg és szeleteld fel. Az epret negyedeld, a mandarint hámozd meg, és szeleteld fel, a kivit pedig hámozd meg és szeleteld fel.

    A gyümölcsöket mindig frissen tálald, hogy megőrizzék ízüket és frissességüket.

    4

    A zselatint melegítsd fel egy kis vízben, amíg teljesen fel nem oldódik, majd öntsd a gyümölcsök mellé egy tálba.

    A zselatin hozzáadásával az Anmitsu finom, lágy textúrát kap, és segít a többi hozzávaló összekapcsolásában.

    5

    A tálaláshoz egyedileg helyezd el a friss gyümölcsöket, a kónjacot és a vörösbab pasztát egy tálban, és tedd rá a matcha fagylaltot.

    Az Anmitsu tálat úgy rendezd el, hogy minden hozzávaló jól látható legyen, így a színek és textúrák szépen harmonizálnak.

    6

    Öntsd meg japán zöld tea sziruppal, hogy még különlegesebb ízt adj a desszertnek.

    A zöld tea szirup gazdag, enyhén kesernyés ízt ad, ami jól kiegyensúlyozza a desszert édességét.

    7

    Tálald az Anmitsu-t frissen, és élvezd a különleges, friss gyümölcsök és fagylalt kombinációját.

    Az Anmitsu a legjobb, ha hűtve tálaljuk, különösen a melegebb hónapokban, hogy frissítő desszertként szolgáljon.