Anticucho de camarones, grillezett garnélák fapálcán, friss fűszerekkel

Anticucho de camarones

Az anticucho de camarones a perui konyha egy népszerű ételének, az anticucho-nak a tengeri herkentyűkkel készült változata. Az eredeti anticucho hagyományosan marhahússal készül, de a garnéla különleges, friss íze egy új dimenziót ad ennek a klasszikus ételnek. A pácban található fokhagyma, citromlé és piros paprika különleges ízvilágot kölcsönöz a garnéláknak, miközben a grillezés fokozza az étel aromáját. A peruiak számára az anticucho de camarones a nyári partik és családi összejövetelek elengedhetetlen része, és egyedülálló ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnéla
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Piros paprika
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregano
6 db Fapálca

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat hámozd meg és távolítsd el a fejüket és a farkukat, majd szedd le a héjukat is. A tisztított garnélákat tedd félre.

    A garnéla hámozásához ügyelj arra, hogy mindegyik garnéla tiszta legyen, mivel a héj és a fej keserű ízt adhat a pácnak.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, piros paprikát, oregano-t, sót és borsot.

    A citromlé frissessége segít kiemelni a garnéla ízét, miközben a fűszerek gazdagítják az ízvilágot.

    3

    A garnélákat tedd a pácba, és alaposan forgasd össze őket. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a garnélákat.

    Minél tovább pihenteted a garnélákat a pácban, annál ízesebbek lesznek.

    4

    A fapálcákat 10-15 percre áztasd be vízbe, hogy megakadályozd a megégésüket grillezés közben.

    A fapálcák áztatása biztosítja, hogy ne égjenek meg a grillen, így a garnélák is szépen átsülnek.

    5

    Miután a garnélák pihentek, húzd fel őket a fapálcákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.

    Ne rakd túl közel egymáshoz a garnélákat, hogy a hő egyenletesen átjárja őket.

    6

    Melegítsd fel a grillt vagy egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, és grillezd a garnélákat 2-3 percig minden oldalról, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    A garnéla gyorsan átsül, ezért ne hagyd őket túl sokáig a grillen, mert könnyen kiszáradhatnak.

    7

    Tálald a kész anticucho de camarones-t friss salátával vagy akár rizzsel.

    A friss saláta vagy rizs segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket és egy kis frissességet ad az ételnek.