Grillezett vegán anticucho, tofus pálcikák friss korianderrel tálalva

Anticucho vegano

Az anticucho egy tradicionális latin-amerikai étel, amely eredetileg húsból készült, de a vegán változata az egész világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A tofu helyettesíti a húst, és az étel elkészítése során a fűszerek, mint a kömény és a koriander a legtöbbet hozzák ki az ízéből. A vegetáriánusok és vegánok számára ez a verzió tökéletes választás egy könnyed, mégis ínycsiklandó étkezéshez. Az anticucho vegano a grillpartik ideális fogása lehet, amit könnyedén elkészíthetünk bármilyen alkalomra, vagy akár egy gyors vacsoraként is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Süteményes tofu
1 db Pimiento piros
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
0.5 tk. Oregano
2 ek. Citromlé
2 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a tofu-t kis kockákra, majd tedd egy tálba. Locsold meg szójaszósszal és citromlével, majd add hozzá a felaprított fokhagymát és a köményt.

    A tofu jól magába szívja a fűszereket, ha egy kicsit állni hagyod, még intenzívebb ízt kap.

    2

    A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyobb darabokra, majd keverd őket a tofuhoz. Az oregano és a koriander is most kerülhet bele.

    Ha szeretnéd, pörkölheted a zöldségeket egy kicsit a serpenyőben a pörköltebb ízekhez.

    3

    Egy grillsütőt melegítsd elő közepes hőmérsékletre, és a tofu-paprika-hagyma keveréket rakd rá fapálcikákra.

    Használhatsz fém pálcikákat is, de a fa pálcikákat be kell áztatni vízbe, hogy ne égjenek meg.

    4

    Grillezd a vegán anticuchókat 10-15 percig, közben többször megforgatva, amíg a tofu szépen megpirul és a zöldségek enyhén karamellizálódnak.

    Ne süsd túl, hogy a tofu kívül ropogós, de belül szaftos maradjon.

    5

    Tálald friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint kínálhatsz hozzá egy kis extra szójaszószt vagy citromlevet.

    Tálaláskor egy kis pici csípős szósz is adhat egy plusz ízt az ételnek.