Vágd a tofu-t kis kockákra, majd tedd egy tálba. Locsold meg szójaszósszal és citromlével, majd add hozzá a felaprított fokhagymát és a köményt.
A tofu jól magába szívja a fűszereket, ha egy kicsit állni hagyod, még intenzívebb ízt kap.
A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyobb darabokra, majd keverd őket a tofuhoz. Az oregano és a koriander is most kerülhet bele.
Ha szeretnéd, pörkölheted a zöldségeket egy kicsit a serpenyőben a pörköltebb ízekhez.
Egy grillsütőt melegítsd elő közepes hőmérsékletre, és a tofu-paprika-hagyma keveréket rakd rá fapálcikákra.
Használhatsz fém pálcikákat is, de a fa pálcikákat be kell áztatni vízbe, hogy ne égjenek meg.
Grillezd a vegán anticuchókat 10-15 percig, közben többször megforgatva, amíg a tofu szépen megpirul és a zöldségek enyhén karamellizálódnak.
Ne süsd túl, hogy a tofu kívül ropogós, de belül szaftos maradjon.
Tálald friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint kínálhatsz hozzá egy kis extra szójaszószt vagy citromlevet.
Tálaláskor egy kis pici csípős szósz is adhat egy plusz ízt az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.