Autentikus venezuelai és kolumbiai arepa

Arepa

Az arepa Venezuela és Kolumbia egyik legismertebb nemzeti étele, amelyet évszázadok óta fogyasztanak. A kukoricalisztből készült lepényeket hagyományosan serpenyőben vagy kemencében sütik, majd sajttal, hússal vagy babbal töltik meg. Az arepa tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára, hiszen ízletes, laktató és könnyen variálható töltelékkel készíthető el.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Masa harina (kukoricaliszt)
250 ml Langyos víz
1 tk.
150 g Reszelt mozzarella sajt
20 g Vaj
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a masa harina kukoricalisztet a sóval, majd fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze, amíg lágy, rugalmas tésztát nem kapsz.

    A víz hőmérsékletére figyelj, ne legyen túl forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát. Inkább langyos legyen.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    A pihentetés alatt takard le a tésztát egy konyharuhával, hogy ne száradjon ki.

    3

    Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és formázz belőlük golyókat.

    A golyók formázásánál próbálj egyenletes méretűeket készíteni, hogy az arepák egyenletesen süljenek meg.

    4

    Laposítsd ki a golyókat tenyérnyi méretű, kb. 1 cm vastagságú korongokká.

    A korongok lapításánál használhatsz két sütőpapír között egy sodrófát a könnyebb formázás érdekében.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és egy kevés vajat közepes lángon.

    A vaj hozzáadása segít abban, hogy az arepák szép aranybarnára süljenek és finomabb ízük legyen. Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg!

    6

    Süsd az arepákat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna és kissé ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl magas lángon, mert akkor kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat. Ha azt látod, hogy túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Ha teljesen átsült, vedd ki a serpenyőből, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Hagyd hűlni rácson, hogy az alja ne ázzon el.

    8

    Vágd félbe az arepákat, és töltsd meg reszelt mozzarellával, vagy más kedvenc töltelékkel, például avokádóval, sonkával vagy babbal.

    A töltelék ízlés szerint variálható. A lényeg, hogy melegen tálald, amíg a sajt megolvad.

    9

    Tálald azonnal, melegen, extra vajjal vagy salsa szósszal.

    Az arepát tálalhatod különféle feltétekkel is, például avokádóval, sajttal vagy hússal.