Arepa con Chicharrón koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Chicharrón

Az Arepa con Chicharrón a latin-amerikai konyha egyik legnépszerűbb étkezése, amely különösen Kolumbiában és Venezuelában ismert. A ropogós sertéshús és a friss koriander egyedülálló ízkombinációt alkot, amely tökéletesen illik a frissen sült, puha arepához. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízű, és tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Főtt sertéshús (chicharrón)
1 db Lime (lé)
1 ek. Friss koriander (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A főtt sertéshúst (chicharrón) készítsd elő, majd törd össze kis darabokra.

    A chicharrón a ropogós sertéshús, amely gazdag ízt ad az ételnek. Ha nincs, használhatsz más típusú sült húst.

    5

    Töltsd meg az arepákat a chicharrónnal, és locsold meg lime lével, majd szórd meg friss korianderrel.

    A lime és a koriander friss ízt ad az ételnek, és tökéletesen illik a ropogós hús ízéhez.

    6

    Tálald az Arepa con Chicharrónt frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Ez az étel tökéletes reggelire vagy gyors étkezésre, frissen tálalva a legfinomabb.